Page content

Webinars van Hulp bij Onderzoek

Webinars van Hulp bij OnderzoekDe webinars van Hulp bij Onderzoek zijn online seminars over een onderwerp uit de onderzoeksmethodologie of statistiek. Ze zijn gratis bij te wonen en in beginsel zijn ze onafhankelijk van elkaar te volgen, er is dus geen voorkennis nodig uit eerdere webinars.

In de Webinars van Hulp bij Onderzoek leer je zo ontzettend veel. Ga als een speer door je onderzoek en vermijd vele valkuilen.

De Webinars van Hulp bij Onderzoek zijn gratis.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen goed onderzoek kan verrichten, want met goed onderzoek krijg je betere informatie. Met betere informatie kun je betere beslissingen nemen. Met betere beslissingen kun je de een betere wereld maken. Daarom geven we webinars om je dat te leren.

 

 

28 februari: Het onderzoeksdesign en het conceptueel model

Toen ik op de universiteit werkte, kwam ik een docent tegen die de mening verkondigde dat het onderzoeksdesign niet nodig was. Ik stond even helemaal perplex. Naar mijn mening heeft elk onderzoek een design. Sommige zijn simpel en andere zijn erg ingewikkeld, maar zonder een design kun je geen onderzoek doen. Als je hier geen aandacht aan besteed, sla je toch echt een wezenlijk onderdeel over.

In dit webinar zal ik je vertellen wat een onderzoeksdesign is. Ik zal je uitleggen dat dit medebepalend is voor de analyses die je uit gaat voeren. Verder geeft het je een duidelijk en snel overzicht van hoe je onderzoek in elkaar steekt. Als jij nog geen duidelijk zicht hebt op het het design van jouw onderzoek, mag je dit webinar niet missen.

 

Wil je dit webinar bijwonen?
Klik dinsdagavond 28 februari om 19:55 op onderstaande button en krijg meteen toegang:

Button Aanmelden webinar

 

 

WebinarAgenda

Hieronder staat de webinar-agenda voor de komende periode. Deze agenda is niet heilig, er kan zomaar een verandering in worden aangebracht. Als je op de hoogte wilt worden gebracht of er een webinar is en wat er dan behandeld zal worden, schrijf je dan in op de mailinglijst (onder aan deze pagina).

We beginnen steeds om 8 uur 's avond en de webinars duren ongeveer 1 uur.

7 maart: Meetinstrumenten: vragenlijsten maken en interviews afnemen

14 maart: Hoe bepaal je de steekproefgrootte?

21 maart: Wat moet er in het analyseplan staan?

4 april: Hoe krijg je betrouwbare en valide data?

11 april: Wat te doen met de gegevens uit interviews?

18 april: Wat is representativiteit en hoe bepaal je dat?

9 mei: Gegevens analyseren met Excel of met SPSS?

23 mei: Alles wat je minimaal moet weten over regressieanalyse!

30 mei: Wat is mediatie en moderatie?

6 juni: Tips voor het schrijven van het onderzoeksverslag!

 

Blijf op de hoogte van de Webinars van Hulp bij Onderzoek

Wil je op de hoogte blijven van onze webinars? Schrijf je dan in op de mailinglijst. We sturen je dan een paar uur voordat het webinar begint een mail met een link om toegang te krijgen tot het webinar van die avond.

 

NB Je hoeft je maar één keer in te schrijven. Je komt op de maillijst te staan en krijg je een paar uur van te voren een uitnodiging met de link naar het webinar.

Comment Section

0 reacties op “Webinars van Hulp bij Onderzoek

Plaats een reactie


*