Onderzoek is niet moeilijk (als je weet hoe het moet)
Voor slechts € 75,- krijg je toegang tot al onze video's en white papers!

Page content

Over de auteur

Hulp bij onderzoekHoe vaak hoor je  niet dat onderzoek verrichten moeilijk is? Veel studenten vinden het een niet leuk vak. Velen halen het pas na een aantal herkansingen. En regelmatig hoor je “het is dat ik het nodig heb voor mijn papiertje, maar anders zou ik het vak niet hebben gevolgd!”

Jammer, jammer, jammer. Onderzoek is echt zo’n leuk vak. Je hebt het ook nodig. Bijna alles wat in de wetenschap bekend is en wat dagelijks wordt gebruikt en waarvan iedereen dagelijks de vruchten plukt, is voortgekomen uit onderzoek. Maar niet alleen voor de wetenschap is onderzoek belangrijk. Als manager, beleidsmedewerker, zelfstandig ondernemer moet je (dagelijks) beslissingen nemen. Een goede beslissing baseer je op kennis (en op je onderbuikgevoel). Kennis wordt verkregen door onderzoek. Met goed onderzoek, krijg je goede kennis en kun je betere beslissingen nemen. En als je weet hoe onderzoek moet worden verricht, dan kun je in je onderbuik aanvoelen of het betrouwbare resultaten heeft opgeleverd.

Foeke van der Zee, jouw hulp bij Onderzoek en StatistiekFoeke van der Zee vindt elke vorm van onderzoek leuk. Zijn missie is om iedereen in Nederland (het liefst zelfs iedereen in de hele wereld) onderzoeksvaardigheden te leren. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring met onderzoek, zowel als wetenschapper, als voor bedrijven, als docent methoden en technieken van onderzoek, en als adviseur/consulent voor studenten, promovendi, en managers die vastlopen in hun onderzoek.

De boeken van Foeke van der Zee zijn gebaseerd op de universele methode van onderzoek. In het boek Kennisverwerving in de Empirische Wetenschappen heeft hij de visie op onderzoek en op de onderzoeker tot in de details uitgewerkt. Op basis daarvan heeft hij een aantal studieboeken geschreven om de universele methode van onderzoek te leren. Die boeken zijn geschikt voor de eerstejaars student tot en met de promovendus die een handleiding zoekt voor het opzetten en uitvoeren van onderzoek.

Foeke van der Zee is nog steeds op zoek naar de meest geschikte manier om studenten onderzoeksvaardigheden te leren. Feedback van docenten en studenten wordt zeer op prijs gesteld. Nieuwe inzichten verwerkt hij steeds weer in zijn boeken totdat de meest optimale methode wordt gevonden om onderzoeksvaardigheden te leren. Daardoor veranderen de boeken van tijd tot tijd. De meeste veranderingen zijn minimaal; de basis van de filosofie op onderzoek staat als een huis.

Momenteel wordt gewerkt aan een boek over statistiek, maar Foeke van der Zee heeft nog veel meer ideeën en onderwerpen waarover hij de komende jaren wil schrijven. Een boek schrijven dat helemaal aansluit op de behoefte van een school vindt hij het mooist om aan te werken. Neem dus vrijblijvend contact op als je een samenwerkingsverband zoekt.

Omdat de boeken allemaal hetzelfde uitgangspunt hebben en allemaal door dezelfde auteur zijn geschreven, is er veel zelfplagiaat. Sorry wetenschap, maar om de meest optimale methode te maken om onderzoeksvaardigheden te leren, moet je het goede behouden en alleen die dingen veranderen die beter kunnen.

Ter ondersteuning voor het leren van onderzoeksvaardigheden is er een Online Leeromgeving Onderzoek ontwikkeld. Docenten en studenten kunnen daar gebruik van maken. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor de combinatie van het boek en de Online Leeromgeving Onderzoek te bespreken.

Methodologie voor Onderzoek in Marketing en Management  Methodologie voor Sociaalwetenschappelijk Onderzoek  Methodologie voor Onderzoek in Zorg, Welzijn en Hulpverlening Methodologie voor Onderzoek in De Verpleegkunde