arrow_drop_up arrow_drop_down
Opmerkingen over de basiscursus


Dagkaart Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Los in één dag al jouw frustraties op.

Onderzoek doen is niet zo moeilijk als je weet hoe het moet. Met een dagkaart Hulp bij Onderzoek krijg je één dag toegang tot onze cursussen Methodologie, Statistiek en SPSS, zodat je daarmee al jouw prangende problemen oplost.
Als je ons een plezier wil doen, klik dan op het papieren vliegtuigje rechtsboven.

Onderzoek doen is niet zo moeilijk, als je weet hoe het moet.

 

Maar hoe moet dat dan?

 

Daar is heel veel over te vertellen. Bibliotheken zijn er over volgeschreven. Ook ik heb daar een steentje aan bijgedragen. Eerst met mijn boek over Kennisverwerving in de Empirische Wetenschappen uit 2005 en vanaf 2010 met mijn boeken over Methodologie van onderzoek van …. Maar de wereld staat niet stil. Inmiddels gebeurt alles via internet.

 

Sinds 2012 vragen studenten mij om extra uitleg. Dat doe ik met plezier, want ik vind het belangrijk dat iedereen goed onderzoek kan uitvoeren en de kwaliteit van onderzoek moet kunnen beoordelen. In 2017 en 2018 hielp ik al rond de 200 studenten jaarlijks.

 

Ik kwam erachter dat ik heel vaak hetzelfde vertelde. Steeds maar weer regressieanalyse, factoranalyse, het analyseplan, representativiteit etc. etc. etc. Daarom ben ik daarover video’s gaan maken.

 

Inmiddels zijn er dan 78 video’s. Ze zijn te verdelen in drie secties: Methodologie, Statistiek en SPSS.

        In de video’s over methodologie leg ik uit wat onderzoek is en hoe je het uitvoert. Als je de vraagstelling van je onderzoek goed hebt geformuleerd, volgt de rest eigenlijk als vanzelf.

        De video’s over statistiek zijn gericht op toepassingen. Het gaat niet over het trekken van ballen uit vazen of het gooien met dobbelstenen. Dat gebruik je later nooit weer. Wel vertel ik eerst iets over variabelen, de toetsprocedure en het bepalen van welke statistische analyse je kan, mag of moet uitvoeren op je data. Daarna krijg je uitleg over veel statistische analyses, hoe de formule in elkaar steekt en wanneer je ze gebruikt. Statistiek is eigenlijk heel simpel. Als je kunt beoordelen dat 6 meer is dan 5 of dat 0,03 kleiner is dan 0,05, kun je ook een goede kwantitatief onderzoeker worden.

        Het rekenwerk laten we over aan computers. In de video-tutorials over SPSS laat ik zien hoe je de statistische analyses met deze software uitvoert.

 

Als je problemen ervaart met onderzoek, statistiek of SPSS raad ik je aan om deze video’s te bekijken. Helemaal gratis kan ik het je niet aanbieden, dat snap je natuurlijk wel want er zit heel veel werk in en het in de lucht houden van de site kost ook nogal wat. Wel wil ik het zo goedkoop mogelijk houden, want studenten hebben het niet breed.

               Voor nog geen tien euro krijg je toegang tot alle video-tutorials over methodologie, statistiek en SPSS. Daarmee los je heeeeeeeel veel problemen op. Je gaat sneller en makkelijker door het onderzoeksproces en haalt hogere cijfers. Daar word ik dan ook weer blij van.

 

Met deze dagkaart los je een prangend probleem op. Heb je iets meer tijd nodig, neem dan een weekkaart.

 

Onderzoek doen is niet zo moeilijk. In deze video’s leer je hoe het moet.


NB Met een dagkaart krijg je toegang tot de  Cursus Methodologie (maar niet tot de papers/handleidingen), de  Cursus Statistiek en de Cursus SPSS.

Voor slechts € 9,95 ben je van jouw stress af.

Los in één dag (één uur?) al jouw frustraties op.

Of neem iets meer tijd om de video's te bekijken.

Wat zeggen anderen?


Mag ik t.z.t. jouw reactie ook opschrijven?

En mag ik er dan wel een naam bijzetten?

Super cursussen over onderzoek, statistiek en SPSS

Anoniem. Rapportcijfer: 8

Moeilijke termen worden stap voor stap uitgelegd waardoor het begrijpelijk wordt!
Super cursussen over onderzoek, statistiek en SPSS

Anoniem. Rapportcijfer: 8

Goede en duidelijke uitleg van de stof, dank. De methodologie is universeel toepasbaar.