arrow_drop_up arrow_drop_down

Het nut van een theorie

Het nut van een theorie

Een aantal jaren geleden kwam ik in contact met een merkwaardig persoon. Hij wilde promoveren op onhoorbare muziek. Nou, dat leek me wel interessant. Ik vind muziek een hele mooie vorm om emoties mee te uiten, maar het werkt ook andersom: muziek brengt je in een bepaalde stemming. En als het onhoorbaar is, is het dan subliminaal of iets als achtergrond zoals in winkels? Nee, dat was het allemaal niet. Deze persoon wilde met onhoorbare muziek aantonen dat daarmee mensen te genezen zijn van allerlei kwalen.


Ik heb me lang afgevraagd of ik dit wel moest vertellen, maar het is ook wel leerzaam. Daarom heb ik er toch maar een paper van gemaakt.


Als je geen goede theorie hebt, kan je je hele onderzoek wel op je buik schrijven. Er zal alleen maar onzin uitkomen. In dit paper doe ik verslag van dit heel opmerkelijke voorval.


Ik wens je heel veel succes met je onderzoek!


Foeke van der Zee