Methodologie voor Onderzoek in Marketing en Management

Bezorging binnen 1 à 2 werkdagen via PostNL

(het pakje past door de brievenbus)

Boekomslag Methodologie voor Onderzoek in Marketing en Management

Veel mensen denken dat onderzoek vre-se-lijk moeilijk is. Dat is helemaal niet waar. Iedereen doet van jongs af aan al aan onderzoek. Er zit weliswaar wel verschil tussen onderzoek van een leek en onderzoek van een wetenschapper, maar die verschillen zijn gradueel en makkelijk te leren.


In het boek Methodologie voor Onderzoek in Marketing en Management leer een methode die je in staat stelt elk onderzoek tot een goed einde te brengen. De bijbehorende terminologie leer je er als vanzelfsprekend bij.


Deze methode kun je gebruiken voor zowel kwalitatief als op kwantitatief onderzoek. En als je deze methode weet toe te passen in het vakgebied, marketing, management, reclame, verkoop, economie, accountancy, bedrijfsorganisatie en verwante wetenschappen, kun je het ook toepassen in alle andere wetenschappen. Onze onderzoeksmethode is universeel, gemakkelijk te leren en levert altijd een goed resultaat. Je kunt het boek gebruiken als beginnend onderzoeker om de onderzoeksvaardigheden te leren, maar het is ook te gebruiken als handleiding voor je scriptie of zelfs voor je proefschrift.


En als je nu denkt dat dit boek heel erg veel omvattend is en moeilijk te lezen zal zijn, dan heb je het mis. Het boek is gemakkelijk en helder geschreven en heeft een duidelijke structuur zodat het inhoudelijk en didactisch prima te gebruiken is. Ook voor zelfstudie of als leidraad voor je bachelor- of masterthesis. Twijfel je nog steeds of het boek wel wat voor je is? Bestel het gewoon en als het boek je niet bevat stuur het dan ongeschonden retour. Je krijgt dan je geld terug.


Hieronder staat wat extra informatie. Mocht je nog meer informatie willen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen mensen graag.

Methodologie voor Onderzoek in Marketing en Management

Titel: Methodologie voor onderzoek in marketing en management

Auteur: Foeke van der Zee

Aantal pagina's: 248

Uitgever: Hulp bij Onderzoek, Groningen

ISBN: 978-90-78421-00-9

Prijs: € 39,50

Tekstfragmenten uit het boek

Wat vinden anderen van dit boek?

Drs. Gerard van Meurs, methodoloog bij GfK:

"Foeke is er in geslaagd een bijzonder leesbaar boek te schrijven over wat er zoal komt kijken bij het uitvoeren van onderzoek. Hij beschrijft de uitvoering van onderzoek in 8 fasen die stap voor stap worden beschreven. Een prima boek voor studenten, maar even goed voor personen die in hun werk te maken hebben met de uitvoering van onderzoek."

Dr. L. Olivier, oud ombudsman onderzoek bij de MOA:

"Een indrukwekkende prestatie. Leest makkelijk weg en raakt de kern. Ik denk dat dit boek een lege plek in het veld van Nederlandstalige marktonderzoekboeken invult."

Drs. H. Lubberding, docent Research Methods en afstudeerbegeleider, TMO Fashion Business School:

"In het boek van Foeke van der Zee wordt het onderzoeksproces op een voor studenten zeer toegankelijke en begrijpelijke manier uitgelegd. Van der Zee laat zien dat goed onderzoek doen meer is dan het even opstellen van een vragenlijstje, online wat response verzamelen en daar een aardig verhaaltje over schrijven. Het belang van een goede voorbereiding, een juiste onderzoeksopzet en (pas daarna) de constructie van een adequate vragenlijst wordt met een aantal praktische voorbeelden benadrukt.

Al met al een handzaam boek dat ik in het kader van onderzoek doen in HBO-onderwijs zeker kan aanbevelen."

Prof. Dr. H. van Herk, Professor of Cross-Cultural Marketing Research, voorzitter MOA Sectie Onderwijs:

"Het is duidelijk dat Foeke van der Zee jarenlange ervaring heeft in het uitleggen van methoden en technieken van onderzoek. Hij weet waar studenten moeite mee hebben bij het doen van onderzoek, legt methodologie op een goede en begrijpelijke manier uit en weet onnodig jargon te vermijden. De checklist aan het einde van het boek is erg goed, ik zie deze als een “must-use” niet alleen voor studenten, maar ook voor meer ervaren onderzoekers."

Peter Brons, student bezig met zijn masterthesis:

"Het boek bevat een helder beschreven methodiek wat prima te gebruiken is als studieboek en naslagwerk om tijdens je onderzoek te gebruiken."

Sipke Wagenaar BBA, medewerker Klantcontactcentrum van de gemeente Harlingen:

"Op een begrijpelijke manier wordt een stevige structuur neergezet voor het doen van onderzoek in marketing en management. Het boek is goed leesbaar en kan als leidraad door zowel beginnende als gevorderde onderzoekers gebruikt worden. Het helpt je de weg naar je einddoel te vinden."

Ton Barning, docent onderzoeksvaardigheden bij InHolland:

"Ik was tijdens de kerstvakantie bezig met een syllabus voor mijn studenten over onderzoeksvaardigheden. Daarbij stuitte ik op je boek en heb het direct besteld. Ik heb je boek goed kunnen gebruiken en daarbij uiteraard (conform Harvard ;-)) keurig de bron vermeld. Ik heb overigens bij mijn collega’s je boek al aanbevolen."


Foeke van de Zee: Het is wettelijk toegestaan om citaten uit boeken over te nemen. Ik hoop niet dat het hele lappen tekst zijn geworden, zoals Fischer en Julsing dat hebben gedaan zonder de bron te vermelden. Uiteindelijk wil ik ook wat verdienen aan mijn boeken. Op sommige teksten heb ik jaren zitten broeden voordat ik de juiste formulering heb gevonden. Ook heb ik flink geïnvesteerd in het laten maken van illustraties en tekstcorrectie. Het zou fijn zijn om dit soort kosten weer terug te verdienen en ongeveer quitte te spelen.

Wilco van Gool, onderzoeksdocent Academy for Leisure, NHTV Internationale Hogeschool Breda:

"Een compleet en toegankelijk boek voor de HBO-student. Het beschrijft het onderzoeksproces van A tot Z op een heldere wijze, inclusief een handige checklist die de student tijdens het afstudeerproces goed kan gebruiken.

Op één punt ben ik niet eens met de auteur, als hij beweert 'dat je met kwalitatief en kwantitatief onderzoek dezelfde diepgang kunt bereiken'. Je kunt inderdaad dezelfde vragen stellen, maar tijdens een diepte-interview kun je, door goed door te vragen, toch dieper tot de kern komen."

Marten Berghuis, student:

"Mijn complimenten voor de heldere en doeltreffende manier van uitleggen over onderzoek in uw boek dat ik recent heb ontvangen. Het is erg prettig om te lezen en ik verwacht er veel profijt van te hebben."

Alexander Eberlei, student:

"Ik wil u enorm bedanken voor de snelle levering en service. Het boek bevalt me ook zeer goed, vooral omdat u zeer specifiek ingaat op bepaalde onderwerpen. Zo heeft uw boek een veel betere beschrijving van begrippen als betrouwbaarheid en validiteit en gaat u hier mooi diep op in."

Ellen Kostermans, docent Marktonderzoek aan de Hogeschool van Amsterdam:

"Een prettig en bruikbaar boek met goede, sprekende voorbeelden. Heel verfrissend om in een dergelijke uitgave extra te benadrukken dat het onderzoek niet het probleem gaat oplossen. Onderzoek levert immers slechts de informatie aan om onderbouwd een beslissing te kunnen nemen. Foeke zet dat in deze uitgave heel helder uiteen. Mijn toevoeging: zullen we dan met elkaar dan ook het woord 'probleemstelling' in de ban doen en massaal over stappen naar 'centrale vraag'?"

Tjalling de Boer, marktonderzoeker en docent onderzoeksmethodologie:

“Methodologie voor Onderzoek in Marketing en Management is een duidelijke handleiding voor onderzoekers. In het boek wordt in Jip-en-Janneke-taal uitgelegd welke stappen een onderzoeker moet nemen bij het uitvoeren van een onderzoek. Iedere stap wordt duidelijk beschreven en geïllustreerd met een aantal voorbeelden. Een aanrader voor studenten en startende onderzoekers."

Niet goed, geld terug!

Volgens de wet Koop op afstand zijn we verplicht om minimaal 14 dagen garantie te geven. Je krijgt het boek dus sowieso eerst op zicht en kun je het in die periode terugsturen. Daar maakt overigens vrijwel niemand gebruik van. In alle jaren waarin wij boeken verkopen via internet is het twee keer voorgekomen. Dat kan gebeuren en het is geen probleem zolang je het boek maar in goede staat terugstuurt (tenzij het tijdens het vervoer is beschadigd).

Methodologie voor Onderzoek in Marketing en Management