Methodologie voor Sociaalwetenschappelijk Onderzoek

Bezorging binnen 1 à 2 werkdagen via PostNL

(het pakje past door de brievenbus)

Boek Methodologie voor Sociaalwetenschappelijk Onderzoek

Veel mensen denken dat onderzoek vreselijk moeilijk is. Dat is helemaal niet waar. Iedereen doet van jongs af aan al aan onderzoek. Er zit weliswaar wel verschil tussen onderzoek van een leek en onderzoek van een wetenschapper, maar die verschillen zijn gradueel en makkelijk te leren.


In het boek Methodologie voor Sociaalwetenschappelijk Onderzoek leer een methode die je in staat stelt elk onderzoek tot een goed einde te brengen. De bijbehorende terminologie leer je er als vanzelfsprekend bij.


Deze methode kun je gebruiken voor zowel kwalitatief als voor kwantitatief onderzoek. En als je deze methode weet toe te passen in vakgebieden als pedagogiek, sociologie, psychologie, communicatiekunde en verwante wetenschappen, kun je het ook toepassen in alle andere wetenschappen. Onze onderzoeksmethode is universeel, gemakkelijk te leren en levert altijd een goed resultaat. Je kunt het boek gebruiken als beginnend onderzoeker om de onderzoeksvaardigheden te leren, maar het is ook te gebruiken als handleiding voor je scriptie of zelfs voor je proefschrift.


En als je nu denkt dat dit boek heel erg veel omvatend is en moeilijk te lezen zal zijn, dan heb je het mis. Het boek is gemakkelijk en helder geschreven en heeft een duidelijke structuur zodat het inhoudelijk en didactisch prima te gebruiken is. Ook voor zelfstudie of als leidraad voor je bachelor- of masterthesis. Twijfel je nog steeds of het boek wel wat voor je is? Bestel het gewoon en als het boek je niet bevat stuur het dan ongeschonden retour. Je krijgt dan je geld terug.


Hieronder staat wat extra informatie. Mocht je nog meer informatie willen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen mensen graag.

Methodologie voor Sociaalwetenschappelijk Onderzoek

Titel: Methodologie voor sociaalwetenschappelijk onderzoek

Auteur: Foeke van der Zee

Aantal pagina's: 243

Uitgever: Hulp bij Onderzoek, Groningen

ISBN: 978-90-78421-11-5

Prijs: € 39,50


Nog 1 exemplaar

 (en nu maar duimen dat er niet twee kopers zich tegelijkertijd melden)

Tekstfragmenten uit het boek

Wat vinden anderen van dit boek?

"Een begrijpelijk en toegankelijk boek met bruikbare handvatten voor beginnende onderzoekers."

"Methodologie voor sociaalwetenschappelijk onderzoek is een breed en zeer volledig boek dat vooral voor beginnende studenten in de sociale wetenschappen een welkome inleiding in methodologie is. Van der Zee is een geduldig uitlegger die in zeer begrijpelijke taal de fundamenten van ons mooie vak aan de man brengt. De opdrachten aan het eind van ieder hoofdstuk maken het boek geschikt voor cursorisch gebruik. Dat het in het Nederlands is, vind ik zeker voor bachelor en hbo-studenten echt een voordeel."

"Het boek ‘Methodologie voor sociaalwetenschappelijk onderzoek’ van Foeke van der Zee biedt de lezer een gedegen raamwerk en praktische handvatten voor het opzetten, uitvoeren, analyseren en rapporteren van onderzoek op het gebied van de sociale wetenschappen. Door de inhoudelijke kwaliteit en de heldere schrijfstijl is dit boek een waardevolle bron van informatie voor iedereen die een duidelijk beeld wenst te krijgen van de methoden en technieken die gebruikt worden in sociaalwetenschappelijk onderzoek."

"Ter voorbereiding voor de module OPE aan de OU volgde ik de tips over tabellen en literatuur in dit boek. Met dit boek zette ik de puntjes op de ’i’ in mijn onderzoeksverslag. Resultaat cijfer: een acht!"


En in een persoonlijke mail: "Ik vind het een erg overzichtelijk en helder boek. Ben er blij mee."

"Het boek heb ik zeer zeker al gebruikt. Veel beter boek dan het boek dat ik op mijn opleiding heb gekregen. Beter leesbaar en heel duidelijk."

"Ik ben blij met je boek, ben er nog niet helemaal doorheen, maar je legt dingen heel duidelijk uit zodat ik ermee aan de slag kan.

Ik vind het een verrijking van de bestaande hoeveelheid boeken over onderzoek. Kwalitatief hoogstaand."

"Wat zijn de boeken die jij hebt geschreven duidelijk! Super goed leesbaar, blij mee."

Volgens de wet Koop op afstand zijn we verplicht om minimaal 14 dagen garantie te geven. Je krijgt het boek dus sowieso eerst op zicht en kun je het in die periode terugsturen. Daar maakt overigens vrijwel niemand gebruik van. In alle jaren waarin wij boeken verkopen via internet is het twee keer voorgekomen. Dat kan gebeuren en het is geen probleem zolang je het boek maar in goede staat terugstuurt (tenzij het tijdens het vervoer is beschadigd).

Boek Methodologie voor Onderzoek in de Sociale Wetenschappen