Help de studenten onderzoek te leren

Help uw studenten


Laat ze de stof bestuderen op tijden waarop zij kunnen

Docent zijn is best wel lastig. Heb je net iets uitgelegd, krijg je de vraag om het nog eens uit te leggen.  Ik snap dat wel. Iedereen heeft af en toe een korte inzinking in de aandacht. En als je eenmaal de draad kwijt bent, is het moeilijk om het weer op te pakken. Daarom valt het kwartje niet altijd. Tenminste niet meteen.


Een vriend van mij was een hele dag bezig om studenten in groepjes uit te leggen hoe je een kruistabel moest maken en analyseren. 'S avonds kwam hij doodmoe thuis en moest toen nog de verslagen bestuderen van de studenten die de volgende dag langs zouden komen om deze te bespreken.

Help de studenten onderzoek te leren

Alle docenten die ik ken, zijn erg gedreven. Er is niemand die zegt dat het een rot-vak is waarin ze les moeten geven. Ze vinden het hartstikke leuk, maar doodvermoeiend. Ze blijven ook doorgaan, want ze vinden het belangrijk dat de studenten goede cijfers halen. En dat is goed voor het imago van de school. Want ja, de studenten die van deze opleiding komen, hebben wel wat in hun mars.

Help de studenten onderzoek te leren

Het gedrag van studenten komt niet altijd (misschien zelfs wel heel weinig) overeen met hoe ze zich zouden moeten gedragen. Heel vaak alles op het laatste moment. En maar klagen: de docent is niet bereikbaar (want te druk of afwezig), medestudenten weten het ook niet (hebben ook niet opgelet), een ik-kijk-wel-even-op-YouTube mentaliteit of zeggen dat iedereen het een erg moeilijk vak vindt en het dus niet verwonderlijk is dat zij er ook moeite mee hebben.


Help de studenten onderzoek te leren

Er zijn altijd wel excuses te bedenken. Maar dat lost het probleem niet op.


Het gedrag van de studenten en de docenten vinden we hun eigen verantwoordelijkheid. Daar hebben we ook geen oordeel over.

Wat we wel kunnen doen, is de studenten helpen om de leerstof zo goed mogelijk onder de knie te krijgen, want we vinden het belangrijk dat studenten goed onderzoek kunnen doen.

Hoe kunnen we helpen?

De afgelopen jaren heb ik een hele reeks boeken, papers, en handleidingen geschreven en video's gemaakt om de studenten onderzoeksvaardigheden bij te brengen. Ik krijg daar enorm veel positieve reacties op.


De website Hulp bij Onderzoek is helemaal toegespitst op het begeleiden / coachen van studenten (maar ook promovendi en docenten) bij het leren  van onderzoek, statistiek en SPSS. Jaarlijks help ik zo'n 200 studenten en promovendi persoonlijk. Ook daar krijg ik veel positieve reacties op.


Het is voor mij onmogelijk om nog meer studenten en promovendi te begeleiden. Wel kan ik de door mij gemaakte video's aanbieden. Een aantal scholen maakt daar al gebruik van.

Gun jullie studenten ook het gemak van leren via internet

Zeker in deze Corona-tijd hebben veel studenten behoefte aan goede leerstof. Met onze video's kan dat:


  • De studenten leren op tijden wanneer het ze uitkomt.
  • De stof is ingericht als zelfstudie en van goede kwaliteit.
  • Daardoor doen minder studenten een beroep doen op de schaarse tijd van de docent
  • De docent kan meer tijd en aandacht besteden aan de studenten die het echt nodig hebben
  • Daardoor ervaart iedereen minder stress, en wordt onderzoek doen een leuk vak. 


En nee, we gaan ons niet bemoeien met hetgeen de studenten moeten leren. De video's zijn puur ter ondersteuning, niet ter vervanging van de docent.

Onze video's zijn didactisch perfect en goed te gebruiken voor zelstudie

Veel gestelde vragen

Super cursussen over onderzoek, statistiek en SPSS

Hoeveel studenten moeten er meedoen?

Er is niet echt een minimum. Maar het moet wel substantieel zijn, dus geen enkelingen.


Vanaf - pak hem beet - 25 studenten is het voor ons goed te doen. Maar het mogen er ook ruim honderd zijn. Of zelfs duizend, maar dat is afhankelijk van hoeveel studenten de opleiding volgen.


Super cursussen over onderzoek, statistiek en SPSS

Hoe lang krijgen studenten toegang?

Daar kunnen we over hebben. Het is aannemelijk dat uw onderwijs in perioden is ingedeeld. Gedurende zo'n periode kunnen de studenten toegang krijgen. Dat kan variëren van 3 maanden tot 3 jaar.


Het is ook mogelijk om ieder jaar de studenten uit en opnieuw in te schrijven. De studenten die dan voortijdig stoppen met de studie, worden dan uitgeschreven. Dat scheelt in de kosten.

Super cursussen over onderzoek, statistiek en SPSS

Is het veilig?

Het enige wat wij nodig hebben om de studenten toegang te verlenen is hun voor- en achternaam en een e-mailadres.


Na afloop van de periode worden de studenten uit het hele bestand verwijderd. Daarna zijn ze dus niet meer vindbaar op de site.

Super cursussen over onderzoek, statistiek en SPSS

Is het duur?

Nee helemaal niet. Afhankelijk van wat u afneemt, betaalt u maximaal € 5,- per student per maand voor alle video's over methodologie, statistiek en SPSS.


En het levert direct wat op: minder stress bij de docent zodat hij meer rust ervaart en de student beter kan begeleiden. En de student kan in hun eigen tempo de stof tot zich nemen.

Super cursussen over onderzoek, statistiek en SPSS

Hoe snel kan het geregeld worden?

Zodra de namen en de mailadressen zijn aangeleverd kunnen we ze invoeren. Dat kan - met wat goede wil - binnen één dag.
Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact op. We helpen iedereen die wil leren goed onderzoek te doen.

Missie


Ik vind het belangrijk dat studenten leren goed onderzoek  uit te voeren.

Want,

met goed onderzoek krijg je betere informatie.

Met betere informatie kun je betere beslissingen maken.

Met betere beslissingen kun je een betere (mooiere, vriendelijkere, schonere ...) wereld maken.


Ik help ze graag!