Scriptiestress? Nergens voor nodig!
Kies voor professionele begeleiding

Page content

Sparringpartner voor promovendi

Wat zou het toch mooi zijn als jij jezelf doctor zou kunnen kunnen noemen. Je bent dan een geleerde in een wetenschap. De weg daar naar toe is niet gemakkelijk. Er zitten heel wat gaten en hobbels in de weg en er liggen heel wat voetangels voor je klaar. Als promovendus kun je het behoorlijk moeilijk hebben. Natuurlijk kun je altijd bij je promotoren terecht (tenminste dat zou zo moeten zijn), maar soms wil je je eerst voorbereiden op een gesprek met je promotor omdat je goed beslagen ten ijs wilt komen, of wil je een second opinion omdat het mogelijk ook anders kan. Is er niet een sparringpartner voor promovendi? Iemand om mee te overleggen? Iemand met wie je je ideeën en visies kunt bespreken? Hoe je een bepaalde hobbel in je onderzoek neemt? Die je helpt de juiste analysetechnieken te vinden? Iemand die je die je in simpele woorden uit kan leggen hoe een bepaalde analysetechniek gaat?

Hoewel het niet onze corebusiness is - hulp bij Onderzoek is immers geen universiteit -, begeleiden we wel promovendi. Sommigen komen langs als ze nog in de beginfase zitten en alleen nog maar een goed idee hebben, maar nog niet weten hoe ze dat uit moeten werken tot een proefschrift. Anderen hebben een eerste opzet gemaakt, maar willen nu nagaan of het goed is. Nog weer anderen hebben hun data al verzameld en lopen vast met hun analyses. Sommigen krijgen uitstekende begeleiding van hun promotor. Anderen krijgen geen of heel weinig ondersteuning van hun promotor. Wat dat betreft zijn de situatie helemaal vergelijkbaar met die van studenten. Daar kom je dit ook allemaal tegen. Toch is er één groot verschil. Het onderzoek van een promovendus heeft veel meer diepgang. Zowel theoretisch als onderzoekstechnisch gaat het echt de diepte in. Een promovendus moet het naadje van de kous kennen en alles haarfijn weten uit te leggen.

 

Wat houden onze activiteiten in?

Laten we een ding meteen duidelijk maken: we kennen het naadje van de kous niet en soms willen we dat ook helemaal niet weten. Het is voor ons ondoenlijk om met meerdere promovendi uit een breed scala wetenschappelijk disciplines de diepte in te duiken. Wat we wel kunnen is 'sparringpartner voor promovendi' zijn. Met onze begeleiding krijg je gericht feedback over de opzet van je onderzoek. Gaan we na hoe je een steekproef trekt en hoe groot die steekproef moet zijn. Gaan we samen met jou na of je goede meetinstrumenten gebruikt. Geven we aan welke analyses je uit moet voeren en mochten er ingewikkelde statistische analyses tussen zitten, dan gaan we samen na hoe die  analyse in elkaar steekt. Kortom, we treden op als sparringpartners aan wie jij al je vragen en twijfels voor kunt leggen, zijn we je steun en toeverlaat op wie je altijd terug kunt vallen en helpen we je om jouw promotie tot een succes te maken. We helpen je om sneller door het proces te gaan, zodat je sneller jouw proefschrift kunt afronden en sneller naar een nieuwe fase in je leven kunt gaan.

Het doen van onderzoek en het schrijven van een dissertatie kun je doen in ongeveer 4 jaar. Velen doen er wat langer over, maar hoe lang je er ook over doet, wij staan altijd voor je klaar op het moment dat het jou uitkomt. Het aantal uren wat iemand nodig heeft om te sparren wisselt sterk. Maar in het startpakket beginnen we met 10 uur.

 

We bieden meer ....

 

Bonus 1: een boek over onderzoeksmethodologie

Het verrichten van een goed onderzoek is een kunst op zich. Hoe je het aan moet pakken wordt uitgelegd in onze boeken over methodologie. Deze boeken zijn op zich al juweeltjes: je krijgt tot in detail uitgelegd hoe je het aan moet pakken. Dat helpt je om je onderzoek goed op te zetten. Daarnaast willen we ook op zijn minst met je sparren over je onderzoeksvraag en je onderzoeksopzet, want als je die niet goed doet, valt je onderzoek alsnog in duigen. In dit geval geldt: een goed begin is het halve werk. Hoe je een goede onderzoeksvraag formuleert lees je in het boek. Kies het boek dat het beste bij je vakgebied past. Je kunt kiezen uit:

  • methodologie voor onderzoek in marketing en management
  • methodologie voor sociaalwetenschappelijk onderzoek
  • methodologie voor onderzoek in zorg welzijn en hulpverlening
  • methodologie voor onderzoek in de verpleegkunde

Methodologie voor onderzoek in marketing en managementMethodologie voor sociaalwetenschappelijk onderzoekMethodologie voor onderzoek in zomer, welzijn en hulpverleningMethodologie voor onderzoek in de verpleegkunde

 

En nog meer ...

 

Bonus 2: video's over onderzoek en statistiek

Onze video's over statistiek en SPSS zijn altijd toegankelijkIn de loop der jaren hebben we een flink aantal video's gemaakt hoe je onderzoek en statistiek uit moet voeren. Je kunt al deze video's bekijken op de ledenpagina's. De video's zijn ingedeeld over methodologie, videos' over statistiek en videos over SPSS.

 

En nog meer ...

 

Bonus 3: white papers

In de white papers worden een aantal praktische onderwerpen behandeld, zoals: hoe bepaal je welke statistische toets je moet hebben, hoe stel je de steekproefgrootte vast en kun je de onderzoeksleidraad voor je onderzoek downloaden. De white papers zitten boordevol praktische informatie waar we wat langer bij stil kunnen staan dan in de boeken.

Statistische toets kiezenBepalen van de steekproefgrootteVoorkant White Paper Variable-labelsVK - Onderzoeksleidraad6 opvattingen representativiteit

 

Hoeveel vragen we voor onze activiteiten?

Als je al deze producten los aan zou schaffen en de prijzen bij elkaar optelt, krijg je het volgende rekensommetje:

  • 10 consult-uren à € 80,- per uur = € 800,-
  • Boek à € 39,50
  • 2 jaar toegang tot alle video's over methodologie (€ 59,-)
  • 2 jaar toegang tot alle video's over statistiek (€ 79,-)
  • 2 jaar toegang tot alle video's over SPSS (€ 59,-)
  • 2 jaar toegang tot alle white papers (€ 39,-)

Totaal: € 800,- + 39,50 + € 59,- + € 79,- + € 59,- + € 39,-  = € 1074,50

 

Onze vraagprijs voor onze hulp als sparringpartner voor promovendi

Dit is het bedrag dat je betaalt als je alles afzonderlijk aanschaft. Maar omdat het in een pakket zit, kunnen en willen we je een flinke korting geven.

Als je het pakket 'sparringpartner voor promovendi' in een keer betaalt, kost het hele pakket slechts € 800,-.

We snappen dat iemand het soms niet op kan brengen om alles in een keer te betalen. Je kunt er ook voor kiezen om het totale bedrag in zes betaaltermijnen te betalen van € 15o,- per maand.

PS Soms kun je het bedrag ook declareren bij de organisatie waar je werkt. Vaak is er een potje 'scholingskosten voor medewerkers' o.i.d. Je kunt altijd vragen. Mocht je het toch uit eigen beurs moeten betalen, dan kun je het bedrag opgeven als scholingskosten bij je inkomstenbelasting.

 

Eerst een gesprek voordat je beslist of je het pakket sparringpartner voor promovendi afneemt?

Natuurlijk kan dat. Het is een investering die wel wat op moet leveren. Ook voor ons is het goed om na te gaan of we je kunnen helpen. Daarom stellen we een gesprek zeer zeker op prijs. Je kunt ook van mening zijn dat een boek of de video's niet bij je passen. Misschien wil je geen 10 consult-uren, maar meteen 20 of 5. Het kan allemaal. Alles is bespreekbaar. We helpen je graag, maar het moet wel van beide kanten klikken.

 

Wil je meer weten over Sparringpartner voor Promovendi?

Neem vrijblijvend contact op. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

 

Contact