arrow_drop_up arrow_drop_down

Kritieke waarden opzoeken in Excel

Kritieke waarden in Excel

Kritieke waarden opzoeken in Excel

Ik heb een redelijk aantal boeken over statistiek op de plank staan. Daarom is het voor mij gemakkelijk om af en toe eens een boek open te slaan om de kritieke waarden van een standaardnormaal, t-, chikwadraat of F-verdeling op te zoeken.


Opmerkelijk vind ik dat niet alle boeken dezelfde tabellen opleveren. Je zou zeggen dat dit soort dingen standaard zijn. Niet dus. Nou ja de kritieke waarden zijn uiteraard wel hetzelfde, maar de vormgeving kan heel anders zijn. En in de ene tabel staan veel meer getallen achter de komma dan in een andere. Dat kan van belang zijn als iets net op het randje zit van wel of niet statistisch significant.


Soms heb ik geen statistiekboek bij de hand. Dan gebruik ik Excel, want wist je dat je in Excel ook een functie hebt om de kritieke waarden te berekenen? Ze zitten er allemaal in. Zowel voor de standaardnormaal, de t-, de chikwadraat en de F-verdeling. Je moet het wel even weten te vinden. Hoe dat gaat, kun je lezen in dit white paper.


Ik heb het je gemakkelijk gemaakt. Als je weet hoe je één waarde uit moet rekenen, kun je daar ook een tabel van maken. Dat heb ik alvast voor je gedaan. Met de button hieronder kun je deze tabellen downloaden.

.

Dit is een van de papers die je kunt downloaden als je lid bent van onze community. Dit paper kun je ook los kopen.

Je betaalt slechts € 5,-.

24/7 online hulp

Neem een kwartaal-, semester- of jaarkaart en je hebt 24/7  toegang tot een schat aan informatie:

  Leer alles over onderzoek en methodologie

  Bekijk alle video's over statistiek

  Leer hoe je statistische analyses uitvoert in SPSS

  Gooi je vragen in de groep

  Leg contact met onze experts


Duur? Helemaal niet! Al vanaf € 5,- per maand!

Heb je hulp nodig?

 Neem (tijdens kantoortijden!) telefonisch contact met ons op. Zo mogelijk helpen we je meteen, maar mocht het niet uitkomen, dan maken we een afspraak.


Bel: 050 - 542 2163

of mail naar: mail@hulp-bij-onderzoek.nl


Ik wens je heel veel succes met je onderzoek!