Hulp voor promovendi

Ik help je bij jou promotieonderzoek

Wat zou het toch mooi zijn als jij jezelf doctor zou kunnen kunnen noemen. Je bent dan een geleerde in een wetenschap. De weg daar naar toe is niet gemakkelijk. Er zitten heel wat gaten en hobbels in de weg en er liggen heel wat voetangels voor je klaar. Als promovendus kun je het behoorlijk moeilijk hebben. Natuurlijk kun je altijd bij je promotoren terecht (tenminste dat zou zo moeten zijn), maar soms wil je je eerst voorbereiden op een gesprek met je promotor omdat je goed beslagen ten ijs wilt komen, of wil je een second opinion omdat het mogelijk ook anders kan. Is er niet een sparringpartner voor promovendi? Iemand om mee te overleggen? Iemand met wie je je ideeën en visies kunt bespreken? Hoe je een bepaalde hobbel in je onderzoek neemt? Die je helpt de juiste analysetechnieken te vinden? Iemand die je die je in simpele woorden uit kan leggen hoe een bepaalde analysetechniek in elkaar zit?


Hoewel het niet onze corebusiness is – Hulp bij Onderzoek is immers geen universiteit -, begeleid ik wel promovendi. Sommigen komen langs als ze nog in de beginfase zitten en alleen nog maar een goed idee hebben, maar nog niet weten hoe ze dat moeten uitwerken tot een proefschrift. Anderen hebben een eerste opzet gemaakt, maar willen nu nagaan of het goed is. Nog weer anderen hebben hun data al verzameld en lopen vast met hun analyses. Sommigen krijgen uitstekende begeleiding van hun promotor, anderen krijgen geen of heel weinig ondersteuning. Wat dat betreft zijn de situatie vergelijkbaar met die van studenten. Daar kom je dit ook allemaal tegen. Toch is er één groot verschil. Het onderzoek van een promovendus heeft veel meer diepgang. Zowel theoretisch als onderzoekstechnisch gaat het echt de diepte in. Een promovendus moet het naadje van de kous kennen en alles haarfijn weten uit te leggen.

Waarmee kan ik je helpen?

Laten ik je een ding meteen duidelijk maken: het naadje van de kous ken ik ook niet. Het is ondoenlijk om met meerdere promovendi uit een breed scala wetenschappelijk disciplines de diepte in te duiken. Wat ik wel kan en wil zijn, is een sparringpartner. Met mijn begeleiding krijg je gericht feedback over de opzet van je onderzoek. Gaan we na hoe je een steekproef trekt en hoe groot die steekproef moet zijn. Gaan we samen met jou na of je goede meetinstrumenten gebruikt. Geven we aan welke analyses je uit moet voeren en mochten er ingewikkelde statistische analyses tussen zitten, dan gaan we samen na hoe die analyse in elkaar steekt. Kortom, we treden op als sparringpartners aan wie jij al je vragen en twijfels voor kunt leggen, zijn we je steun en toeverlaat op wie je altijd terug kunt vallen en helpen we je om jouw promotie tot een succes te maken. We helpen je om sneller door het proces te gaan, zodat je sneller jouw proefschrift kunt afronden en sneller naar een nieuwe fase in je leven kunt gaan.


Het doen van onderzoek en het schrijven van een dissertatie kun je doen in ongeveer 4 jaar. Velen doen er wat langer over, maar hoe lang je er ook over doet, wij staan altijd voor je klaar op het moment dat het jou uitkomt. Het aantal uren wat iemand nodig heeft om te sparren wisselt sterk. Maar in het startpakket beginnen we met 10 uur.

Bonus: toegang tot het Kenniscentrum

In de loop der jaren hebben we een flink aantal video’s gemaakt hoe je onderzoek en statistiek uit moet voeren. Je kunt al deze video’s bekijken op de ledenpagina’s. De video’s zijn ingedeeld over methodologie, video's over statistiek en video's over SPSS.

In de papers worden een aantal praktische onderwerpen behandeld, zoals: hoe bepaal je welke statistische toets je moet hebben, hoe stel je de steekproefgrootte vast en kun je de onderzoeksleidraad voor je onderzoek downloaden. De white papers zitten boordevol praktische informatie waar we wat langer bij stil kunnen staan dan in de boeken.

Hoeveel gaat dat kosten?

Als je al deze producten los aan zou schaffen en de prijzen bij elkaar optelt, krijg je het volgende rekensommetje:

         - 10 consult-uren à € 60,- per uur met 10% korting = € 540,-

         - toegang tot alle video’s: € 95,-

Totaal: € 540,- + € 95,- = € 635,-.


NB

Dit is het bedrag voor particulieren. Als je dit bedrag via je werkgever vergoed krijgt, moet het verhoogd worden met 21% BTW. Het totale bedrag wordt dan: € 768,35.


PS

Soms kun je het bedrag ook declareren bij de organisatie waar je werkt. Vaak is er een potje ‘scholingskosten voor medewerkers’ o.i.d. Je kunt altijd vragen. Mocht je het toch uit eigen beurs moeten betalen, dan kun je het bedrag opgeven als scholingskosten bij je inkomstenbelasting.

Meer weten?

Ook voor mij is het goed om na te gaan of ik je kan helpen. Daarom stel ik een gesprek vooraf als voorwaarde.

Het moet van beide kanten klikken. 

Contact

Je kunt me bereiken:

Telefoonnummer: 050 - 542 2163

Mailadres: mail@hulp-bij-onderzoek.nl

Missie

Ik vind het belangrijk dat jij goed onderzoek kunt verrichten, want

met goed onderzoek krijg je betere informatie.

Met betere informatie kun je betere beslissingen maken.

Met betere beslissingen, kun je een betere (mooiere, schonere, vriendelijkere ...) wereld maken.

Ik help je graag.