Nakijken van je onderzoeksverslag

De juiste opbouw, goede tabellen en 

correcte presentatie van de statistische resultaten.

Naar de startpagina van Hulp bij Onderzoek

Het onderzoeksverslag is de kroon op je werk. Je moet daarin laten zien wat je kunt. Het is de verslaglegging van waar jij je de afgelopen tijd mee bezig hebt gehouden. Het moet zoveel mogelijk perfect zijn, want het onderzoeksverslag is niet alleen een afronding van je studie maar vaak ook het visitekaartje naar je toekomstige werkgever.


Scholen stellen hoge eisen aan jouw scriptie, want het is ook hun visitekaartje. Zo kunnen ze aan anderen laten zien dat studenten de opleiding met goede kwaliteiten verlaten.

Het onderzoeksverslag moet aan veel eisen voldoen. Het moet in ieder geval voldoen aan correct taalgebruik. Sommige docenten zijn daar erg streng in: elke taalfout is een punt aftrek.

Daarnaast moet het verslag de juiste opbouw hebben en voldoen aan de normen die in jouw vakgebied gelden voor wetenschappelijke artikelen.


Niet iedere opleiding hanteert dezelfde normen en sommige docenten zien wat meer door de vinger dan andere, maar als je niet in staat bent een goed verslag te schrijven van je thesis, zul je erg veel moeite moeten doen om het felbegeerde papiertje in handen te krijgen.

Mijn kracht ligt vooral op het terrein van onderzoek en statistiek. Heel specifiek let ik op de volgende aspecten:
  • Is de methodologie paragraaf goed opgesteld? En zo ja volledig?
  • Zijn de statistische uitkomsten correct gerapporteerd?
  • Zijn de tabellen correct opgesteld?
  • Zijn de conclusies correct?
  • Zijn er discussiepunten die je zou moeten vermelden? En: zijn sommige discussiepunten niet te ver gezocht?

Wat ik dus niet doe is nagaan of je theorie klopt of volledig is. En voor alle duidelijkheid: ik schrijf het onderzoeksverslag niet. Je krijgt begeleiding zodat je sneller door het proces kunt omdat je snel (meestal binnen twee werkdagen) opbouwende feedback krijgt. Je moet het nog wel steeds zelf doen.

Hulp van Scritium

Voor begeleiding op andere aspecten kun je beter terecht bij Scriptium. Scriptium heeft een pool aan begeleiders en correctoren die elk gespecialiseerd zijn in een vakgebied. Zij begeleiden vooral studenten die een kwalitatief onderzoek moeten uitvoeren. Je kunt dus bij hun ook terecht voor het schrijven van een PICO of praktijkgericht onderzoek.


Ze helpen je ook met correct (foutloos) Nederlands schrijven, het opstellen van een theorie of een verslag van een praktijkgericht onderzoek. Daar zijn wij minder in bedreven.


Neem gerust contact met ze op. Zeg dan even dat je via ons bij hun terecht bent gekomen. Dit is hun telefoonnummer: 06 - 484 787 21, maar je kunt ze ook via de mail benaderen via onderstaande link.

Hoeveel kost mijn hulp?

Tijd


Ook al kan ik snel lezen, het kost wel tijd. Veel studenten sturen me daarom alleen de resultaten- en discussie-paragraaf. Het theoretische gedeelte is immers al door de docent goedgekeurd, dus kan dat worden overgeslagen.


Maar met alleen de resultatenparagraaf kan ik ook uren kwijt zijn. Een en ander is afhankelijk van hoe goed het al is. Hoeveel tijd iets me gaat kosten is moeilijk te zeggen. Dus stuur het eerst eens op, zodat ik een inschatting kan maken.

Geld


Studenten betalen slechts € 60,- per uur. Afhankelijk van de kwaliteit van de tekst (en de tabellen), en afhankelijk van de het aantal pagina's ligt dat ergens tussen € 120,- en € 300,-.


Dit onderdeel kan ook deel uitmaken van het scriptie-begeleidingspakket. Dan weet ik al waar het onderzoek over gaat en heb ik al aangegeven welke resultaten je in je verslag moet opnemen. Daardoor kan ik sneller werken en kost jou dat minder geld.

Meer weten of een afspraak maken?

Uit ervaring weet ik dat schrijven niet makkelijk is

Je kunt me (tijdens kantoortijden) bellen voor meer informatie of om een afspraak te maken: 050 - 542 2163.


Mocht je op een ongelegen moment bellen (bijvoorbeeld omdat ik in consult zit) , dan geef ik dat wel aan.

Je onderzoeksverslag laten nakijken

Missie

Ik vind het belangrijk dat jij goed onderzoek kunt verrichten, want

met goed onderzoek krijg je betere informatie.

Met betere informatie kun je betere berslissingen maken.

Met betere beslissingen, kun je een betere (mooiere, schonere, vriendelijkere ...) wereld maken.

Ik help je graag.