In 2 tot 3 uurtjes al jouw data geanalyseerd
Hulp bij Data Analyse
Scriptiestress? Nergens voor nodig!
Kies voor persoonlijke begeleiding op maat

Page content

Scriptiebegeleiding

Moet jij voor je afstudeerscriptie een onderzoek doen, maar weet je niet hoe je het aan moet pakken? Heb je al een aantal keer een voorstel ingediend, maar wijzen je begeleiders het steeds maar weer af? Of ben je halverwege en loop je vast? Of heb je het onderzoek al uitgevoerd en loop je vast in het schrijven van het verslag? Dat is erg vervelend. De kans is ook groot dat je dan studievertraging oploopt. Dat kun je voorkomen. In welke fase je ook verkeerd, bij ons ben je aan het goede adres voor scriptiebegeleiding bij je afstudeeronderzoek.

Wat houdt onze scriptiebegeleiding in?

Laten we een ding meteen duidelijk maken: we schrijven jouw scriptie niet, maar begeleiden je. Wij vinden dat jij je diploma waard moet zijn. Daarom nemen we je het werk niet uit handen. Je zult nog steeds het werk zelf moeten doen, maar met onze begeleiding krijg je gericht feedback, treden we op als sparringpartners aan wie jij al je vragen en twijfels voor kunt leggen, zijn we je steun en toeverlaat op wie je altijd terug kunt vallen en helpen we je om jouw scriptie tot een succes te maken.

Foeke is goud waard

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Je kunt in elke fase van je thesis bij ons terecht. Sommigen nemen al ruim voordat ze aan de slag moeten gaan, contact met ons op. Ze hebben dan alleen een vaag idee van het onderwerp waarover ze het willen hebben en vragen zich af hoe ze dat in een onderzoek moeten omzetten. Anderen komen langs als het onderzoeksvoorstel voor de zoveelste keer is afgekeurd.

Sommigen komen langs op het moment dat ze een analyseplan moeten opstellen. Anderen komen langs als ze de data al verzameld hebben en niet weten wat ze er nu mee moeten doen. Sommigen komen pas langs als het verslag is afgekeurd en ze niet meer zien zitten om er nog iets van te maken.

Kenmerkend voor onze scriptiebegeleiding is dat het persoonlijke hulp is en hulp op maat. Je krijgt advies van een ervaren onderzoeker met wie je jouw problemen bespreekt die aangeeft hoe je het probleem het beste kunt aanpakken. Dat is erg wisselend. Soms gaat het om het aangeven welke analyses je het beste kunt uitvoeren, soms gaat het om het gezamenlijk uitvoeren van de analyses, soms gaat het het becommentariëren van hetgeen je hebt opgeschreven.

We helpen iedereen, waar ook ter wereld!

Het liefst help ik je via GoToMeeting. Dat is een programma dat vergelijkbaar is met Skype. Het is oorspronkelijk ontwikkeld als een techniek voor vergaderen tussen managers op verschillende locaties (op de wereldbol). Het is doorgaans van betere kwaliteit dan Skype. Bovendien kan ik je laten meekijken op mijn beeldscherm zodat ik je dingen uit aanleggen, maar ik kan ook - na toestemming van jou - meekijken op jouw beeldscherm zodat ik zie wat jij doet.

Waar ter wereld je ook bent, mijn hulp bij data analyse kan ik altijd geven. Degene die het verst van mij om hulp vroeg, zat in Australië. Een andere ver-weg-wonende persoon zat op de Nederlandse Antillen. Met GoToMeeting is dat allemaal geen probleem.

Als je langs wilt komen, mag dat ook, maar ik woon in Groningen en velen vinden dat te ver weg. Met GoToMeeting werkt mijn hulp net zo goed en kan ik je helpen op het moment dat het jou uitkomt.

Wanneer kun je bij mij terecht?

Mijn motto is: als iemand een probleem heeft en je kunt helpen, help dan direct. (Ook bij een huisarts moet je dagelijks terecht kunnen en niet pas volgende week.) Het kan zijn dat je op een ongelegen moment belt omdat ik midden in een consult zit. Er wordt dan een afspraak gemaakt waarop ik je terug kan bellen. Komt het gelegen, dan kunnen we kleine problemen direct oplossen. Hebben we meer tijd nodig dan maken we een afspraak zodat ik in alle rust met je mee kan denken. Als je niet op vrijdagmiddag belt, kun je vaak dezelfde week nog wel bij mij terecht voor hulp.

Mag je wel om hulp bij je scriptie vragen?

Dit is een van de vragen die we regelmatig voorgelegd krijgen. Het antwoord daarop is: ja. Je mag immers ook een boek inkijken. Je mag ook video's op YouTube bekijken. Je mag ook je vader, moeder, neef, nicht, vriend, of een verre kennis om raad vragen. Daarom mag je ook ons benaderen. Docenten en (externe) scriptiebegeleiders consulteren ons ook. Dus waarom zouden we een student dan niet mogen helpen met scriptiebegeleiding?

Nogmaals willen we het benadrukken: je krijgt van ons begeleiding. We doen het werk niet voor je. Het is jouw werk; het is jouw thesis; het is jouw scriptie. Jij moet kunnen uitleggen wat je hebt gedaan en waarom je het juist zo hebt gedaan. Jij moet het verdedigen. Jij moet er voor zorgen dat jouw werk voldoet aan de eisen die je opleiding eist.

Bovendien, je scriptie is je visitekaartje voor jouw toekomstige werkgever. Het laat zien wat je kunt en het helpt je om de baan te vinden in het vakgebied waar jij je voor interesseert. Ook daarom vinden we dat je veel zelf moet doen, want ook jouw toekomstige werkgever moet een goede indruk krijgen van wat jij kunt. Dat betekent niet dat je het wiel opnieuw moet uitvinden. Met een beetje hulp van ons kun je sneller door het proces heen, kun je sneller afstuderen en kun je eerder aan je droombaan beginnen.

Welke vormen van Scriptiebegeleiding bieden we aan?

Snel terug verdiendEr zijn een aantal mogelijkheden:

  • Uurtje factuurtje
  • 5-urenkaart
  • 10-urenkaart
  • Online Scriptiehulp Pakket

Hieronder bespreken we ze kort. Mocht je hulp nodig hebben om een goede keuze te maken, neem dan gerust contact op. We helpen mensen graag.

Op basis van uurtje factuurtje

Dit is een veel voorkomende vorm van hulp. Sommige problemen zijn snel op te lossen als je net even dat ene zetje in de rug krijgt. Hulp bij Data Analyse is zoiets. Veel studenten lopen vast omdat ze niet weten welke analyses ze uit moeten voeren en weten helemaal niet meer hoe je dat doet in SPSS.

Aanbeveling van Yasemin over Hulp bij Data analyse

Doorgaans helpen we je in twee tot drie uur door je analyses heen. Een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel je nog weet van statistiek en SPSS, hoe helder/duidelijk de hypothesen zijn die zijn opgesteld, hoe ingewikkeld het conceptueel model is. Maar normaal gesproken is twee tot drie uur voldoende om je te leren welke analyses je moet uitvoeren, hoe je de uitvoer moet lezen en hoe je de resultaten moet interpreteren. We geven ook tips over hoe je de resultaten moet presenteren, maar het schrijven moet je wel zelf doen.

We rekenen € 50,- per uur. Dat lijkt veel, maar is eigenlijk nog steeds (te) goedkoop. Met onze kennis en ervaring kunnen we je veel sneller helpen. Als je minder uren hoeft te betalen, ben je juist goedkoper uit. Bovendien krijg je echte persoonlijke hulp en dus is het Hulp bij Scriptie op maat.

5-urenkaart voor Scriptiebegeleiding

Als je denkt wat meer tijd nodig te hebben, of als je ook graag wilt dat we nog even nalezen om na te gaan of je geen gekke dingen hebt opgeschreven voordat je het naar de docent/begeleider stuurt, dan is een 5-urenkaart beter. Met een 5-urenkaart mag je 5 uren een beroep op ons doen. Die kun je inzetten om samen door de data analyse te gaan, maar ook voor het nakijken van het verslag en het samen bekijken van de feedback van de beoordelaar. waar je ons voor inzet, is helemaal aan jou.

Als je een 5-urenkaart neemt, krijg je 10% korting. Je betaalt dan (5 * € 50,- =) € 225,-.

10-urenkaart voor Scriptiebegeleiding

De 10-urenkaart is een verdubbeling van het aantal uren waarvoor je ons in kunt zetten. En je krijgt nog steeds 10% korting. Als extraatje geven we je ook toegang tot alle video's over methodologie, statistiek en SPSS en we sturen je een boek over methodologie toe.

Naar onze ervaring is het aantal uren dat we geven toereikend om als externe begeleider op te treden. Als je daar een beetje over heen gaat, is dat niet erg, maar je moet het ook niet te gortig maken. Mocht je echt veel meer uren nodig hebben, dan kun je het altijd aanvullen met een 5-urenkaart of met een beperkt aantal losse uren.
Als je al deze producten los aan zou schaffen en de prijzen bij elkaar optelt, krijg je het volgende rekensommetje:

  • 10 consult-uren à € 50,- per uur = € 500,-
  • Boek à € 39,50
  • Jaarkaart voor de video's à € 79,50

Totaal: € 500,- + 39,50 + € 75,- = € 619,-

Goedkopere scriptiebegeleidingDit is het bedrag dat je betaalt als je alles afzonderlijk aanschaft. Maar omdat het in een pakket zit, kunnen en willen we je een flinke korting geven. Als je alles in een keer betaalt, kost het hele pakket € 450,-.

We snappen dat je als student niet alles in een keer kunt betalen. Je kunt er ook voor kiezen om het totale bedrag in vier betaaltermijnen te betalen van € 125,- per maand.

Online Scriptiepakket

Je kunt ook kiezen voor ons Online Pakket Scriptiehulp. Dat is een compleet pakket bestaande uit een boek en alle video's over onderzoeksmethodologie, statistiek en SPSS. Dit pakket geeft je alle informatie die je nodig hebt om je scriptie tot een goede einde te brengen. Het verschil met Scriptiebegeleiding is dat je geen persoonlijke begeleiding krijgt. Je kunt alles opzoeken en dan moet je er wel uitkomen. Maar mocht je toch er even niet uitkomen, dan kun je altijd contact opnemen, want dan hebben we iets niet goed gedaan.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op als iets je niet duidelijk is. Dan hebben we het kennelijk niet helder genoeg uitgelegd, of je hebt een specifieke situatie waar je even over wilt overleggen wat je het beste kunt doen.

Telefoonnummer: 050 - 542 2163
Mail adres: mail@hulp-bij-onderzoek.nl

Of vul het contactformulier in onderaan op deze pagina.

Over Foeke van der Zee

Ik wens je sowieso heel veel succes met je onderzoek!

Foeke van der Zee
- auteur van boeken over onderzoek
- specialist in statistiek en SPSS

Lees ook wat anderen zeggen over onze hulp

 

Contact