Weet je niet hoe jij je data moet analyseren? In 2 tot 3 uurtjes loodsen we je daar doorheen!
En dat doen we zo >>>
Voor slechts € 49,50 één jaar lang toegang tot al onze VIDEO'S over STATISTIEK en SPSS!
Meer informatie

Page content

Methodologie voor onderzoek in de verpleegkunde

 

Methodologie voor Onderzoek in De Verpleegkunde

Auteur: Foeke van der Zee
Aantal pagina's: 266
Uitgever: Hulp bij Onderzoek, Groningen
ISBN: 978-90-78421-10-8
Laatste druk: juli 2016
Prijs: € 29,50

Bestel dit boek >>>

Bezorging binnen 1 à 2 werkdagen via PostNL (het past door de brievenbus)

Dit boek kan ook onderdeel uitmaken van het pakket Scriptiehulp. We informeren je daarover op een aparte pagina. Klik hier om naar de pagina SCRIPTIEHULP te gaan.

 


Dit boek is een handleiding voor het verrichten van onderzoek. De methode is simpel en doeltreffend en leidt altijd tot betrouwbare onderzoeksresultaten.

 

Opzet van het boek

De hoofdstukken 2 t/m 9 vormen de handleiding of de leidraad voor het verrichten van onderzoek. De leidraad begint met het opstellen van een vraagstelling en eindigt met richtlijnen voor het schrijven van een verslag. In ieder hoofdstuk wordt een - logische volgende - stap in het onderzoeksproces behandeld, zodat je precies weet waar je in het onderzoeksproces zit en wat je in die fase moet doen.

In de hoofdstukken daarna worden bepaalde onderdelen van onderzoek behandeld die je mogelijkerwijs nodig hebt en waar het zinvol voor is om wat meer van te weten.

Aan het eind van ieder hoofdstuk staan vragen en opdrachten. De vragen zijn bedoeld om na te gaan of je de essentie van dat hoofdstuk hebt gesnapt. De opdrachten zijn bedoeld om het geleerde in praktijk te brengen.

 

Voor wie is het boek geschreven

Het boek Methodologie voor onderzoek in de Verpleegkunde is speciaal geschreven voor studenten in de verpleegkunde. Er is dankbaar gebruik gemaakt van een aantal meelezers die als onderzoeker en/of als docent in de verpleegkunde werkzaam zijn.

 

Hoe kun je het boek gebruiken

Onderzoek kun je leren door alleen de theorie te bestuderen. Wat dat betreft kom je met dit boek een heel eind. Ieder hoofdstuk begint met een stuk theorie en eindigt met een aantal vragen om te checken of je de essentie van het hoofdstuk weet en een paar vragen waarin je na moet denken over de stof.

Je leert meer als je ook de stof oefent. Daarom staan aan het eind van ieder hoofdstuk ook opdrachten die je door een onderzoek loodsen. Je kunt dat doen door die opdrachten uit te voeren of aan de hand van een (fictieve) casus die door je docent is aangereikt.

Het boek kun je gebruiken voor je thesis dat je aan het eind van je studie moet uitvoeren. Aan het eind van ieder hoofdstuk voer je de opdrachten uit. Op die manier word je vanzelf door het onderzoek geloodst.

 

Filosofie van het boek

In dit boek leer je onderzoek verrichten volgens de universele methode van onderzoek. Onderzoek verrichten aan de hand van deze  methode van onderzoek is simpel en doeltreffend. Als je weet hoe je bij het verrichten van onderzoek te werk moet gaan, kun je het in elk vakgebied toepassen. Onderzoek doen aan de hand van het stappenplan in deze methode is gemakkelijk en leidt altijd tot een goed resultaat.

 

Met dank aan mijn meelezers

- Drs. J.A.M. Stolwijk
Docent gedragswetenschappen en onderzoek
HBO Verpleegkunde, Hogeschool Windesheim

- Drs. L. van 't Hul
Docent verpleegkunde en onderzoek
HBO Verpleegkunde, Hogeschool Windesheim

- Drs. G. Hingstman
Communicatieadviseur en verpleegkundige
... met Hingstman - communicatieadvies & tekst

- Drs. R. Nieweg
Hogeschool docent
Academie voor verpleegkunde, Hanzehogeschool Groningen

 


 

Tekstfragmenten uit het boek

Voorwoord van de auteur Foeke van der Zee

Inhoudsopgave

Hoofdstuk 1: Wat is onderzoek

 


 

Recensies

 

Filip de Schepper, docent:

"Om eerlijk te zijn, ik vind het een zéér leerrijk boek, goed geschreven en student vriendelijk, gewoon super."

 

Jos Stolwijk, docent gedragswetenschappen en onderzoek bij Verpleegkunde (Windesheim):

"Onze studenten waarderen de heldere didactiek van het boek, mede door de sterke relatie die gelegd wordt met de beroepspraktijk in de aanvullende opdrachten."

 

Yoram Levi, docent onderzoeksvaardigheden bij Verpleegkunde (Windesheim):

"Wij zijn zeer tevreden met je boek."

 


 

Garantie

Volgens de wet Koop op afstand zijn we verplicht om minimaal 14 dagen garantie te geven. Je krijgt het boek dus sowieso eerst op zicht en zou je het in die periode kunnen terugsturen. Daar maakt overigens niemand gebruik van. In alle jaren waarin wij boeken verkopen via internet is het één keer voorgekomen. Dat kan gebeuren en het is geen probleem zolang het boek in goede staat is (tenzij het tijdens het vervoer is beschadigd).