Methodologie voor Onderzoek in de Verpleegkunde

Bezorging binnen 1 à 2 werkdagen via PostNL

(het pakje past door de brievenbus)

Bestel het boek Methodologie voor Onderzoek in de Verpleegkunde

Het boek Methodologie voor onderzoek in de Verpleegkunde is speciaal geschreven voor studenten in de verpleegkunde. Het is tot stand gekomen in samenwerking met een aantal docenten en mensen uit de praktijk.


In dit boek leer je onderzoek verrichten volgens de universele methode van onderzoek. Onderzoek verrichten aan de hand van deze methode van onderzoek is simpel en doeltreffend. Onderzoek doen aan de hand van het stappenplan in deze methode is gemakkelijk en leidt altijd tot een goed resultaat.


Hoofdstuk 1 is de introductie. Daarin wordt uitgelegd wat onderzoek is en wordt uitgelegd dat eigenlijk iedereen van jongs af aan al aan onderzoek doet. Er is echter wel verschil tussen het onderzoek van een leek en het onderzoek van een wetenschapper. Daartussen bevinden zich allerlei gradaties.


In de hoofdstukken 2 t/m 9 leer je hoe je goed onderzoek te verricht. Deze hoofdstukken zijn een handleiding of een leidraad voor het verrichten van onderzoek. De leidraad begint met het opstellen van een vraagstelling en eindigt met richtlijnen voor het schrijven van een verslag. In ieder hoofdstuk wordt een - logische volgende - stap in het onderzoeksproces behandeld, zodat je precies weet waar je in het onderzoeksproces zit en wat je in die fase moet doen.


In de hoofdstukken daarna worden bepaalde onderdelen van onderzoek behandeld die je mogelijkerwijs nodig hebt en waar het zinvol voor is om wat meer van te weten.


Methodologie voor onderzoek in de verpleegkundeTitel: Methodologie voor Onderzoek in de Verpleegkunde

Auteur: Foeke van der Zee

Aantal pagina's: 266

Uitgever: BMOOO - Hulp bij Onderzoek, Groningen

ISBN: 978-90-78421-10-8

Laatste druk: juli 2017

Meelezers

 Er is dankbaar gebruik gemaakt van een aantal meelezers die als onderzoeker en/of als docent in de verpleegkunde werkzaam zijn.


- Drs. J.A.M. Stolwijk

Docent gedragswetenschappen en onderzoek

HBO Verpleegkunde, Hogeschool Windesheim


- Drs. L. van 't Hul

Docent verpleegkunde en onderzoek

HBO Verpleegkunde, Hogeschool Windesheim


- Drs. G. Hingstman

Communicatieadviseur en verpleegkundige

... met Hingstman - communicatieadvies & tekst


- Drs. R. Nieweg

Hogeschool docent

Academie voor verpleegkunde, Hanzehogeschool Groningen

Tekstfragmenten uit het boek

Wat vinden anderen van dit boek?

Filip de Schepper, docent:

"Om eerlijk te zijn, ik vind het een zéér leerrijk boek, goed geschreven en student vriendelijk, gewoon super."

Jos Stolwijk, docent gedragswetenschappen en onderzoek bij Verpleegkunde (Windesheim):

"Onze studenten waarderen de heldere didactiek van het boek, mede door de sterke relatie die gelegd wordt met de beroepspraktijk in de aanvullende opdrachten."

Yoram Levi, docent onderzoeksvaardigheden bij Verpleegkunde (Windesheim):

"Wij zijn zeer tevreden met je boek."

Niet goed, geld terug!

Volgens de wet Koop op afstand zijn we verplicht om minimaal 14 dagen garantie te geven. Je krijgt het boek dus sowieso eerst op zicht en kun je het in die periode terugsturen. Daar maakt overigens vrijwel niemand gebruik van. In alle jaren waarin wij boeken verkopen via internet is het twee keer voorgekomen. Dat kan gebeuren en het is geen probleem zolang het boek in goede staat is (tenzij het tijdens het vervoer is beschadigd).

Bestel het boek Methodologie voor Onderzoek in de Verpleegkunde