Dit zeggen anderen over Foeke van der Zee:

MB zegt:

Ik heb de hulp van Foeke tijdens mijn afstuderen de afgelopen tijd als zeer prettig ervaren.

Foeke is betrokken en reageert ontzettend snel op vragen die je stelt en probeert je zo goed mogelijk te helpen. Zijn hulp heeft mij geholpen om de deadline te halen en mijn thesis met een voldoende af te kunnen ronden. Foeke is gastvrij, vriendelijk en humoristisch binnen de begeleiding die hij biedt. Kortom; ik kan dit iedereen aanbevelen! (sterker nog; dat heb ik al gedaan).

Recep Gulgun zegt:

Ik heb Foeke gevraagd voor een kritische feedback op mijn afstudeeronderzoek en in het bijzonder mijn onderzoeksmethodiek. Dankzij de feedback die ik heb gekregen heb ik veel verbeteringen kunnen doen. Ik heb de validiteit van mijn onderzoek beter kunnen verwoorden en onderbouwen, waardoor ik nu met een beter gevoel mijn scriptie voor een eerste beoordeling heb ingeleverd. En in augustus 2017 ben ik ook geslaagd voor mijn onderzoek.


Ik ben zeker tevreden en raad Foekes hulp zeker aan. 

Menno Kooistra zegt:

Hallo Foeke,


Ik kan je met vreugde melden dat mijn onderzoek met een 8 is beoordeeld. Dat is ook te danken aan jouw boek, jouw site, jouw gesprekken via de telefoon, jouw webinars en het stukje persoonlijke begeleiding door mee te denken bij het ontwerp en de analyse. Je hebt bijgedragen aan mijn visie op onderzoek en de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden. Het heeft mij heel veel gebracht. Hartelijk bedankt!

Ineke Roon zegt:

Ha Foeke,


Tijdens onze vakantie heb ik de uitslag van mijn masterthese ontvangen: ik ben geslaagd met een 8,5! Hier ben ik heel blij mee en supertrots op!


Heel graag wil ik je bedanken voor het meedenken en de uitleg van SPSS tijdens het proces er naartoe: dat heeft echt enorm geholpen! Ik zal iedereen die vastloopt met het uitvoeren van een onderzoek aanraden om jouw hulp in te roepen.


Waar ik aanvankelijk vooral onder de indruk was van alles binnen onderzoek / SPSS dat ik niet begreep, heeft jouw hulp eraan bijgedragen dat ik steeds beter begreep wat de mogelijkheden waren, hoe ik het moest aanpakken en hoe ik de cijfers moest interpreteren. Wanneer je eenmaal weet wat je doet en waar je het over hebt, is het schrijven van de these geen probleem meer.


Echt heel hartelijk bedankt voor alles!

Wim zegt:

Wat mij enorm aanspreekt bij Foeke is de rust waarmee hij de zaken uitlegt. Statistiek zit logisch in elkaar maar is tegelijkertijd enorm uitgebreid qua mogelijkheden. Foeke leidt je er doorheen als een betrouwbare gids. Hij verklaart alle noodzakelijke stappen voor je onderzoek logisch en samenhangend en zorgt dat je de onderwerpen begrijpt. Je krijgt directe en gerichte feedback en dat werkt heel prettig. Echt een aanrader voor als je door de bomen het bos even niet meer ziet.

Nancy zegt:

Dankzij Foeke ben ik met complimenten geslaagd voor mijn onderzoek. Doordat hij alles rustig en duidelijk uitlegt stijg je boven de materie uit omdat Foeke je laat nadenken en adviseert hoe je het onderzoek stevig kunt onderbouwen met resultaten.


Ik raad zeer zeker zijn hulp aan!

Noud zegt:

Zeer aan te bevelen! Met de hulp van Foeke had ik binnen no time mijn analyses gedaan. Hij legt alles heel rustig en duidelijk uit, waardoor je naast je analyses ook nog iets opsteekt van SPSS. Daarbij had hij ook nuttige voorstellen om toe te voegen aan de analyses.

Bert zegt:

Via een zoekopdracht op marktplaats heb ik contact met Foeke gekregen. 25 jaar nadat ik de laatste keer statistiek op mijn opleiding heb gehad waren lang geleden. En de snelcursus van een halve dag die ik bij m'n huidige opleiding kreeg, droeg niet veel bij om die weg gezakte kennis weer op te halen. Ik zat muurvast en in de stress want wilde mijn huidige opleiding nu toch wel heel graag af ronden. Na zelf een week te hebben aangemodderd met Google en YouTube wist Foeke me in een dikke drie uur van voor tot achter door de analyse te helpen. Efficiënt en op een begrijpelijke en humorvolle manier.


Foeke, hartelijk dank daarvoor. Ik kan niet anders dan je van harte aanbevelen.

Tess zegt:

Foeke,


Bedankt voor de tijd en je hulp bij het uitleggen van de statistiek en spss. Hier heb ik heel veel uit kunnen halen. Ik zag enorm op tegen het maken van de analyses en heb een tijd geworsteld met de interpretatie van de output. Na een bezoek aan de website heb ik hulp gezocht bij Foeke per email. De volgende ochtend had ik al antwoord. Ik werd op een zeer kort termijn geholpen zodat ik mijn deadline alsnog kon behalen en in slechts 2 uur tijd kon ik na een simpele uitleg weer aan de slag.


Mocht ik in de toekomst hier nog problemen aan ondervinden, dan weet ik bij wie ik moet zijn.

Redmer zegt:

Foeke heeft mij perfect geholpen met mijn toch enigszins ingewikkelde materie. Als ik het zelf allemaal uit had moeten dokteren dan was ik er waarschijnlijk nog mee bezig geweest ;-). 


Mocht je dus hulp bij statistiek nodig hebben, ga naar Foeke!

Michelle zegt:

Geweldige begeleiding toen ik vastliep in de keuze tussen alle mogelijke analyses binnen SPSS! Allereerst complimenten voor de white papers, deze geven stapsgewijs al een richting aan en nemen je mee in het begrijpen van je eigen data!


Verder is een telefonisch consult echt een aanrader, zoals hierboven ook al beschreven is de rustige en heel praktische uitleg van Foeke een geweldige manier om jouw data nog beter begrijpen. Wat mij betreft ook écht een aanrader voor wanneer je er even niet uit komt!


Ik denk dat ik Foeke nog wel even inschakel voor het laatste stuk van mijn analyse 

Aimee zegt:

Kordaat, simpel en duidelijk. Meer kan ik er niet van maken. En zelfs met nieuwe/aangevulde data lukt het om alles te reproduceren en 'begrijpend te lezen'. In een half uurtje door de stof heen. Knap om dat te kunnen overbrengen!

Bo zegt:

Graag wil ik Foeke bedanken voor zijn geduld en tijd. Vorig jaar heb ik enkele lessen statistiek en SPSS gevolgd maar al deze kennis was totaal weggezakt. Foeke heeft me tijdens onze afspraak goed geholpen maar ook na onze afspraak was Foeke bereid om mijn aanvullende vragen ruim te beantwoorden. Ik raad zijn hulp dan ook zeker aan.

Nienke zegt:

Foeke maakt zijn vergelijking met een huisarts echt waar. Ik belde 's morgens omdat ik niet meer wist waar ik moest beginnen met het analyseren van mijn data. 's middags konden we al alles doornemen en wist ik precies hoe ik het moest aanpakken. Daarnaast kreeg ik ook nog een keurig overzicht met welke toetsen te gebruiken. Echt heel erg fijn!

Isabel zegt:

Foeke heeft mij hartstikke goed geholpen met SPSS. Ik zat zelf nogal in de stress, maar Foeke heeft mij gerust gesteld. Hier was ik heel erg blij mee! Daarnaast legt hij SPSS op een fijne manier uit, maar laat hij je ook zelf nadenken. Dit zorgde ervoor dat ik zelf ook begreep waar ik mee bezig was. Nog steeds super blij met de hulp die ik heb gehad!

Chris zegt:

Foeke is erg behulpzaam geweest aan het begin van de data analyse fase van mijn scriptie. Hij heeft me echt op weg geholpen, en veel stress bij mij weggenomen door zijn begripvolle en rustige aanpak. Daarnaast komt Foeke erg enthousiast over wanneer hij bezig is met onderzoek en lijkt hij het helpen van studenten écht leuk te vinden.

Tamar zegt:

Ik ben erg blij dat ik Foeke heb gevonden om mij te helpen met mijn analyses met SPSS. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Foeke heeft mij een heldere uitleg geven en heeft mij stap voor stap geholpen. Foeke luistert goed naar de vragen die je hebt en is zeer geduldig. Dankzij Foeke kan ik nu met een gerust hart beginnen met het schrijven van mijn afstudeerscriptie.

Inge Wopereis zegt:

Ik wilde Foeke bedanken voor zijn hulp en geduld bij de afronding van mijn Bachelorthesis! Hij heeft we me geholpen met SPSS. Inmiddels heb ik mijn beoordeling ontvangen en ik heb een 7 behaald. Dit laatste was me niet gelukt zonder hulp van Foeke. Nogmaals dank hiervoor en ik zal een ieder die hulp nodig heeft bij onderzoek, de hulp van Foeke adviseren!

Jora Stroop zegt:

Na zoveel piekeren over SPSS heb ik besloten om te gaan googelen om te kijken of ik iemand kon vinden die mij kan helpen. En toen heb ik Foeke gevonden, wat was ik blij dat ik contact met hem had gezocht.


Foeke heeft mij goed en op een professionele manier geholpen met het analyseren van mijn data. Hij heeft mij stap voor stap en geduldig online geholpen. Super bedankt voor uw hulp.


Ik ben nu een stap verder. Ik hoop dat u dit werk lang blijft doen want studenten die moeite hebben met SPSS kunnen uw hulp en kennis goed gebruiken.

Elles van Huut zegt:

Foeke heeft me echt goed geholpen met de analyses in SPSS. Ik raad zijn hulp zeker aan iedereen aan.

Bas Mol zegt:

Prima ondersteuning van Foeke gehad. Niet alleen professioneel, maar ook snel en leerzaam. Foeke kan zich prima inleven in zowel de vraagsteller als de vraag en daardoor krijg je echt persoonlijke aandacht. Kan ook vrijwel direct hulp bieden, dus op alle fronten een aanrader voor hulp bij onderzoek!

Ailing Eelman zegt:

Bij alleen het denken aan al die data in SPSS word ik al duizelig. Met veel geduld en een goed gevoel voor humor is Foeke een prettige begeleider voor de knelpunten van de statistiek. Aan de hand van een aantal voorbeelden laat hij zien op welke manier je SPSS in je voordeel kan gebruiken.


Ik vond het vooral prettig dat hij online consult geeft waarbij hij kon mee kijken op mijn beeldscherm. Hierdoor zag hij precies waar ik de fout in was gegaan. Ik kan nu weer verder met mijn onderzoek en ik weet zeker dat ik Foeke nogmaals kan bellen als ik iets niet snap!

Elien de Winter zegt:

Een eindwerk maken, er komt veel bij kijken. Denk je het grootste werk klaar te hebben als je je gegevens hebt verzameld dan komt de statistiek er nog aan. Op een gegeven moment zag ik het bos door de bomen niet meer met alle resultaten en gegevens. Mijn deadline kwam zeer dichtbij en ik dacht dat het me nooit meer zou lukken om iemand te vinden die me op zo een korte tijd zou kunnen hulpen. Maar gelukkig had ik het mis. Al bij de eerste telefoon zette Foeke me op de goede weg. Dankzij de snelle hulp en uitleg van Foeke heb ik alles mooi op tijd kunnen afwerken. 


Ik kan je Foeke alleen maar aanraden! Zonder twijfelen heeft hij me van bij het eerste contact geholpen en telkens ik belde nam hij de tijd om mij te helpen! Ik kan alleen maar zeggen: SUPER goed werk en dank u voor alles!

Anita zegt:

En toen zag ik het niet meer zitten met die statistiek-ellende en na twee paniekerige slapeloze nachten vond ik Foeke via internet. Even gebeld en direct de volgende dag via skype aan de slag. Samen door de opdrachten heen. Samen tegelijk de berekeningen doen in SPSS en Foeke legde mij helder uit wat we nu eigenlijk precies aan het doen waren en wat daar vervolgens aan output uitkwam, hoe ik dat moest lezen. Zo werd het ineens inzichtelijk en te doen. Weg was de paniek, ik hoefde niet meer alleen te worstelen en te verdwalen in materie die ver boven mijn pet gaat, nee, Foeke ging mee en legde het stap voor stap uit. Eindresultaat van slechts enkele sessies is dat ik ten eerste de opdrachten nu wel snap en ook nog weet hoe ik ze in SPSS moet uitvoeren en ten tweede weet dat ik bij een volgende statistiekopdracht wéér hulp uit Groningen kan krijgen als ik vastloop, dat scheelt heel veel paniek.


Dus zit je ook met de statistiek in je maag, bel Foeke, daar krijg je geen spijt van. Hij levert ondersteuning op maat.

Roelof de Jong zegt:

Als jij moeite hebt met het analyseren van SPSS, dan moet je bij Foeke van der Zee zijn. Foeke weet op een hele laagdrempelige en geduldige manier uit te leggen hoe SPSS werkt. Na de tijd weet je alles juist te interpreteren en kunt dan zelfstandig aan de slag. Ook Foeke gaat mee met de tijd en gebruikt Skype. Kortom, een super ervaring!

Paulien zegt:

De begeleiding die Foeke geeft, is onbetaalbaar: hij staat vrijwel altijd klaar, ook 's avonds en in het weekend. Hij reageert snel als je je aanmeldt maar ook daarna is hij erg snel in het opnemen van contact en het nalezen en -rekenen van data.

Hij heeft ontzettend veel geduld wat blijkt uit het feit dat hij de student het denktempo laat bepalen en met dit hardop denken het denkproces volgt en ingrijpt als er een denkfout gemaakt wordt. Voor mij is hij een grote steun geweest in het onderzoek dat ik deed omdat ik wist dat geen vraag hem te moeilijk was. 


Ik kan elke student die 'worstelt' met onderzoek Foeke aanbevelen!

Bert Schurink zegt:

Foeke heeft me op professionele wijze ondersteund bij het uitvoeren van mijn kwantitatief onderzoek. Een echte vakman en meedenker, die met plezier adviseert. Een aanrader voor iedere student, medewerker of professional die zijn onderzoek en rendement wil verbeteren!

Max zegt:

Voor het publiceren van mijn masterthese had ik bijzondere methodologische hulp nodig.

Mijn scriptie is een succes geworden, en Foeke van der Zee heeft hier veel aan kunnen bijdragen. Foeke van der Zee lost niet alleen je problemen op een slimme manier op, maar leert je ook jezelf te helpen. Dus heb ik uit mijn problemen voor de toekomst kunnen leren.

Reinier Linthorst zegt:

Ik heb van de diensten van Foeke van der Zee gebruik gemaakt voor een statistisch vraagstuk voor onze website. Foeke gaf snel een uitgebreid antwoord. Het vraagstuk werd benaderd met meerdere statistische toetsen; kortom een snelle uitgebreide en deskundige service die ik iedereen kan aanraden!

BS (student die anoniem wil blijven) zegt:

Via een advertentie op Markplaats kwam ik bij Dhr. van der Zee terecht, toen ik zocht naar statistische begeleiding voor mijn afstudeerscriptie. Direct nadat ik mijn data compleet had, kon ik bij hem terecht. Via Skype loodste hij mij vakkundig door mijn statistische analyses. Hij vertelde nauwkeurig wat hij deed, en ik deed met hem mee. Vervolgens liepen we samen door de output: welke onderdelen van de output waren belangrijk, hoe dienden de tabellen geïnterpreteerd te worden en op welke manier kon ik de resultaten het beste wetenschappelijk rapporteren? We hebben in relatief korte tijd veel werk verzet: na drie uur Skypen en SPSS'en had ik mijn analyses én de interpretatie van de resultaten compleet en kon ik beginnen met het schrijven van de resultatensectie. Ook op deze sectie gaf Dhr. van der Zee binnen no-time feedback, waarna ik deze met een gerust hart kon indienen bij mijn begeleider.


Ik kan terugkijken op een zeer prettige manier van werken: snel, vakkundig en erg vriendelijk. Een aanrader voor iedereen die een statistisch steuntje in de rug kan gebruiken!

Carmen Kemink zegt:

Tijdens het uitvoeren van de analyses voor mijn masterscriptie kon ik niet meer verder, omdat ik bepaalde kennis miste. Na een online zoektocht kwam ik nog steeds niet op de antwoorden. Zodoende ben ik enkele dagen voor mijn deadline op zoek gegaan naar een professional. In het eerste telefonisch contact met Foeke kreeg ik de gelegenheid om een aantal specifieke vragen te stellen. Toch merkte ik dat ik meer begeleiding nodig had. Met twee Skype consulten van een uurtje zijn we in de data gedoken, waardoor ik de deadline gehaald heb.


Dankzij zijn geduldige en humoristische benadering vergat ik even de werkdruk. Een ieder die hulp nodig heeft bij statistiek, ook als je basiskennis hebt en specifieke vragen wilt stellen, raad ik aan om bij Foeke van der Zee advies in te winnen.

VF (student die anoniem wil blijven) zegt:

Hallo Foeke,


Heel erg bedankt voor je feedback!


De manier waarop je die gegeven hebt, vind ik geweldig (op een prettige manier zeggen wat ik niet goed gedaan heb en hoe het dan wel kan heb ik zeer gewaardeerd). Omdat je het zo prettig overbrengt, krijgt onderzoek doen voor mij een positieve wending namelijk dat het ook wel leuk kan zijn.


Bedankt ook voor je tips en suggesties. Daar ga ik zéker iets mee doen.


Hartelijke groeten.

Saskia zegt:

Het grootste struikelblok bij het afstuderen voor de meeste psychologie studenten is de statistiek. De meesten van ons zijn bovenmatig geïnteresseerd in mensen, maar de cijfers en de wiskundige abracadabra die bij het schrijven van een scriptie komt schrijven jaagt ons angst aan, en vinden we meer iets voor nerds. Bij Foeke van der Zee tref je een combinatie van beide aan: Foeke is een man die statistiek misschien wel zijn passie kan noemen, maar die het verstand dat hij er van heeft op een zeer luchtige en eenvoudige wijze op je kan overbrengen. Zelfs op zo'n manier dat je er bijna zelf plezier in zou krijgen. Daarnaast is Foeke ook nog eens een zeer warm, hartelijk mens en met een gevoel voor humor waar menig Groninger jaloers op zou zijn, in combinatie met een engelengeduld. 


Al met al was het voor mij een zeer plezierige ervaring om van Foeke van der Zee hulp te krijgen bij het analyseren van de data voor mijn scriptie. Ik zou het iedereen van harte aanbevelen om Foeke hiervoor in de arm te nemen.

Nathalie (uit Antwerpen) zegt:

Foeke levert perfecte ondersteuning bij het analyseren van statistische data. Hij kan zaken begrijpelijk uitleggen en de communicatie via mail en Skype verloopt zeer vlot. Afspraken worden altijd nagekomen en service in het algemeen is top!

Chuck zegt:

Foeke heeft mij enorm geholpen met het analyseren van een dataset. Het Skype gesprek verliep uitermate soepel in een gemakkelijke sfeer. Daarnaast kan hij erg goed uitleggen, op een methodologische manier. Voorheen wist ik absoluut geen raad met SPSS, maar sinds Foeke's hulp, kan ik al een aantal analyses zelfstandig uitvoeren. Bedankt Foeke!

Roy zegt:

De begeleiding die je krijgt van Foeke is zeer goed. Als je moeite hebt met SPSS raad ik Foeke ten zeerste aan. Foeke weet de SPSS problemen op een gemakkelijke manier uit te leggen en begeleid je stapsgewijs naar het eindresultaat toe waardoor je het uiteindelijk zelf ook prima snapt. De begeleiding gaat via Skype waardoor je op een gemakkelijke manier kunt communiceren en zelf het tempo kunt bepalen. Daarnaast is Foeke altijd bereikbaar via verschillende kanalen en reageert hij zeer snel en adequaat. 


Ik kan iedereen die moeite heeft met een onderzoek Foeke aanbevelen.

Mark zegt:

Foeke van der Zee heeft mij zeer goed geholpen met SPSS!


In het kader van mijn scriptie diende ik een groot kwantitatief onderzoek uit te voeren. Als leek op SPSS vlak, heeft Foeke mij uitstekend geholpen. Ik vond zijn uitleg duidelijk en 'to the point'. Mijn statistische analyse heb ik uiteindelijk zeer goed afgerond. Zonder Foeke's hulp had dit veel, maar dan ook echt veel langer geduurd. Naast zijn goede uitleg en hulp, kwam Foeke op mij zeer positief, vriendelijk en sympathiek over. De afspraken werden in goed overleg ingepland op tijdstippen die mij uitkwamen en dat heb ik als bijzonder prettig ervaren. Skype bleek een perfect communicatiemiddel gegeven de afstand tussen Groningen en Zuid Limburg!


Zonder aarzelingen beveel ik eenieder Foeke aan.


Hartelijk dank voor jouw goede hulp Foeke!

Ruud zegt:

Zoals menig student en anderen die bezig zijn met het verwerken van data in SPSS, kwam ik vast te zitten. Na lange tijd worstelen met de knoppen in SPSS, onbegrijpelijke output proberen te interpreteren en niet weten hoe ik dit in m’n verslag moet opnemen, besloot ik hulp te zoeken.

Na het lezen van de talloze (positieve) reacties op de hulp van Foeke, heb ik ook contact gezocht. In no-time was ik op het goede pad gebracht en kon ik vragen stellen wanneer ik wilde. Foeke antwoordt erg snel en duidelijk. De films (van 10-15 minuten) die hij aanbiedt op de site zijn erg duidelijk. Mochten er daarna nog onduidelijkheden bestaan, dan kun je hem altijd daarvoor bellen.


Ik zou iedereeen die worstelt met SPSS of die er meer uit zou willen halen, zowel op gebied van invoer, bewerken als interpretatie van de output willen aanbevelen om Foeke eens te bellen/mailen. Ik weet zeker dat hij kan helpen, net zoals hij mij geholpen heeft.

Laura zegt:

Voor mijn thesis voor osteopathie moest ik data verwerken, voor mij als fysiotherapeut een ramp! Ik heb dit nooit gehad/geleerd, dus ideaal als je hierbij de nodige hulp krijgt. Via een mede student kwam ik aan Foeke. Zij gaf aan dat het ideaal was via de mail en of telefonisch te communiceren en dat hij relatief snel reageert en verwerkt. Ik geloof dat uiteindelijk bijna heel de klas gebruik heeft gemaakt van zijn hulp.


Foeke heeft voor mij de data verwerkt in SPSS, super hierdoor hoefde ik zelf niet te tobben. Daarnaast probeert Foeke het ook nog eens inzichtelijk voor je te maken en geeft hierbij duidelijke uitleg, geen enkele vraag is te veel zelfs naderhand nog.

In een woord GEWELDIG!

Kevin zegt:

Foeke heeft me erg goed geholpen met het kiezen van de juiste analyses. Hierbij neemt hij je mee in de keuzes die gemaakt moeten worden en laat hij je zelf de analyses uitvoeren. Hierdoor is niet alleen mijn onderzoek naar een hoger niveau getild, maar ook mijn begrip van SPSS.

Tineke zegt:

Ik zag enorm tegen het SPSS-deel van mijn scriptie op. Toen zag ik de website van Foeke en heb hem om hulp gevraagd. Foeke heeft me heel prettig geholpen en maakte steeds op korte termijn tijd voor me vrij. Had ik hem maar eerder ingeschakeld.


Foeke legt steeds uit wat de analyse die je doet, inhoudt en je voert de analyse zelf uit. Je bekijkt en interpreteert de uitkomsten van de analyse samen.


Kortom, ik kan Foeke zeker aanbevelen.

Joost zegt:

Foeke bedankt voor je hulp bij het analyseren van mijn data voor mijn thesis.

Floor zegt:

Bij een probleem waar je zelf al enkele dagen in paniek mee worstelt, weet Foeke je zelfs telefonisch op een rustige manier binnen slechts een paar minuten (!) uit te leggen hoe je dit kan oplossen. Hij loopt met je door de stappen heen, legt uit wat je doet, zodat je op deze manier alsnog zelf de kennis over de analyses krijgt. Top! Zeker een aanbeveling!

En wat zeg jij?

Ik zou het fijn vinden om ook jouw reactie hier op te schrijven. Je maakt me daar superblij mee!