Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

 

Hulp bij Onderzoek,

Statistiek en SPSS

Studenten waarderen onze cursussen met een 8++

Veel studenten vinden onderzoek doen lastig. Uren, dagen soms zelfs weken zitten ze te staren naar hun beeldscherm,  maar komt er niks van terecht. Het schiet voor geen meter op. Velen missen een simpele handleiding die aangeeft wat je moet doen. Tja, als je niet weet wat je moet doen, wordt het lastig. Met een paar handige tips zouden ze al geholpen zijn.


Die tips en hulpmiddelen vind je in ons Kenniscentrum. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om van je onderzoek een succes te maken. Alles staat online en is dus altijd en overal beschikbaar, zolang je maar een internetverbinding hebt. En mocht je er even niet uitkomen, dan  kun je hulp vragen van experts in onderzoek. Da's pas makkelijk!

In ons Kenniscentrum Onderzoek en Statistiek  vind je alle informatie die nodig is om je te ondersteunen bij je bachelor- of master thesis, een premaster of je proefschrift.

Dit is het meest uitgebreide kenniscentrum van heel Nederland met uitleg van begrippen, handleidingen  en instructievideo's over statistiek en SPSS. Het is onmisbaar als basis voor je thesis. Met recht zijn we daar bijzonder trots op. Maar het allerbelangrijkste is dat jij goed geholpen wordt. Dat vinden we pas mooi.

Gratis lidmaatschap voor Online Hulp

Ons kenniscentrum hebben we vrij traditioneel ingedeeld. Het bestaat uit een sectie methodologie, statistiek en data-analyse in SPSS. Dat zijn allemaal video's. Daarnaast hebben we een reeks papers, of beter gezegd een aantal handleidingen, toegevoegd waarin  we een veelvoorkomend probleem bespreken en uitleggen hoe je moet handelen. Deze handleidingen kun je ook los kopen.


Hieronder vind je een verkorte weergave van de inhoud van het kenniscentrum. Mocht je meer willen weten, neem dan gerust contact op. We helpen mensen graag.

Als je weet hoe het moet,

 is onderzoek doen erg leuk.

Cursus Methodologie

Wil je goed onderzoek doen, dan heb je een stappenplan nodig.

Dit stappenplan bestaat uit

  - het formuleren van een goede vraagstelling,

  - het maken van een onderzoeksdesign,

   - bepalen welke data je gaat verzamelen,

   - bij wie je de data gaat verzamelen

   - en wat je met die data gaat doen.

Als je dit netjes opschrijft, heb jij je onderzoeksvoorstel klaar.


Over elk essentieel onderdeel van onderzoek hebben we een video gemaakt en weet je precies welke valkuilen je tegen kunt komen en hoe je die kunt omzeilen.


Behalve goede leerzame video's behoren ook al onze papers tot deze cursus. Daarin worden de onderwerpen besproken die voor menigeen als een probleem worden ervaren, zoals het kiezen van de juiste toets, het bepalen van de steekproefgrootte, hoe je de statistische resultaten presenteert in een verslag en een blauwdruk voor het schrijven van een verslag.


Onderzoek doen gaat met deze cursus stukken makkelijker. En nee het is helemaal niet duur. Onze prijs komt overeen met een goed boek, maar het scheelt je uren tijd.


Ga je binnenkort starten met je onderzoek? Dan is dit de opstap die je helpt de eerste hobbels te nemen.


Handelingsmodel Onderzoeker

Cursus Statistiek

Statistiek is helemaal niet zo moeilijk. Eigenlijk is het heel erg simpel. Je berekent een getalletje uit je data en dat ga je vergelijken met een getalletje in een tabellenboek.

Is dat alles?

Ja. In beginsel wel, en als je dat eenmaal door hebt, is statistiek heel simpel.

Video's over statistiek

Maar daaraan voorafgaand moet je natuurlijk wel eerst weten welke analyses je moet uitvoeren. Daar hebben we ook een aantal video's over gemaakt. We beginnen heel simpel met uit te leggen wat een variabele is en welke typen variabelen er zijn. Misschien heb je al eens gehoord en/of gelezen over de niveaus van de variabelen. In veel boeken wordt het veel te lastig uitgelegd, terwijl het toch zo simpel is. Dit moet je heel goed weten, want het is bepalend voor de statistische toets die je mag uitvoeren.


Daarna is er een video's waarin je de toetsprocedure wordt uitgelegd. Deze procedure wordt wereldwijd gebruikt en ik raad je aan om daar niet van af te wijken. Deze procedure is een stappenplan. In 8 stappen leggen we je haarfijn uit hoe je dit stappenplan doorloopt. De eerste keer gaat het misschien nog wat langzaam, maar als je deze stappen een aantal keer hebt doorlopen, gaat het sneller. En als je ervaren bent, gaat het in een split-second.


Daarna leer je wanneer je welke statistische toets je moet gebruiken. Elke statistische toets hebben we uitgelegd zodat je snel na kunt gaan of deze toets op jouw data toepasbaar is en wat er dan precies wordt berekend. Daardoor leer je de toetsen doorgronden en kun je de resultaat uit de toets veel beter interpreteren. Statistiek wordt hiermee echt een makkie.

Voorkom SPSS-stress

Cursus SPSS

SPSS kan heel veel. Je wordt overweldigd als je ziet wat er allemaal mogelijk is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat velen door de bomen het bos niet meer zien.


In deze video's laat ik je zien op welke buttons je moet klikken en wat je aan moet vinken om de resultaten  te krijgen waar je wat aan hebt. We bespreken ook  waar je in de output op moet letten. Daardoor wordt werken met SPSS een makkie.


De video's duren ongeveer 5 à 10 minuten, zodat je heel snel weet hoe je het moet aanpakken in SPSS.De toegang tot ons kenniscentrum is helaas niet gratis, maar met een kleine investering bespaar je jezelf zeeën van tijd.

Niet iedereen heeft altijd alles nodig. Sommigen willen alleen de papers, anderen alleen SPSS of een combinatie van statistiek en SPSS. Ook heeft de een aan een maand genoeg, een ander wil het liefst een jaar lang toegang. In principe is elke combinatie mogelijk. Jij beslist wat je nodig hebt.

9 video's

over methodologie zodat je onderzoek soepel verloopt en je alle valkuilen vermijdt

12 papers

Prima handleidingen die je leren problemen te doorgronden zodat je de juiste dingen doet

28 video's

die je haarfijn uitleggen wat statistiek is en hoe je het gebruikt

38 video's

waarmee je al jouw problemen met SPSS oplost

Foeke van der Zee - eigenaar van Hulp bij Onderzoek

Nog vragen?

Ik zit al 40 jaar in het vak en weet inmiddels wel waar studenten tegen aan lopen als ze voor het eerst onderzoek moeten doen. Deze site heb ik met plezier gemaakt. Daar kun je niet zonder.

Mocht je nog iets willen weten, neem dan gerust contact op. Ik help mensen graag.

De voordelen van online leren bij Hulp bij Onderzoek:

Leren waar en wanneer je maar wilt en op tijden waarop jij kunt. Geen klasje, geen reistijd.

Alles staat overzichtelijk bij elkaar en wordt helder uitgelegd door een ervaren docent/onderzoeker.

Volledige flexibiliteit. Je kunt switchen tussen lessen en modules. Je bent niet gebonden aan de volgorde. Bekijk gewoon datgene wat je nodig hebt.

En mocht je ondanks alles iets toch niet goed begrijpen, dan kun je vragen stellen. Je krijgt meestal binnen 1 werkdag antwoord van mij.

Alles wat je moet weten voor een perfect onderzoek

Onze video's zijn kort maar krachtig en heel compleet. Geen lange zoektochten meer op YouTube.

En mocht je echt ontevreden zijn, stuur dan binnen 24 uur een mail. Dan krijg je je geld terug. Daar doen we ook niet moeilijk over.


Dit zeggen anderen over de video's:

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Edward: een 8

De video's over SPSS en statistiek zijn zeer verhelderend, goed gestructureerd en zeer duidelijk. Het is een verademing in de statistische wir-war

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Gertjan (geen rapportcijfer)

De video's over SPSS zijn prettig om te raadplegen naast het onderzoek. Ze zijn een aanrader om eens te bekijken.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Anniek Reinhardt in een persoonlijke mail:

Tot nu toe vin dik de video's erg fijn. Als ik vragen heb weet ik jullie te vinden.

Kenniscentrum Hulp bij onderzoek

Jan S.R. van Hal: een 10!

Zoals je weet doe ik het met 75 jaar rustig aan. Ik kijk af en toe ergens naar. Ik heb geen echte problemen, maar vindt het gewoon leuk. Ik zou de video's wel aanbevelen aan studenten. 

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Aarti: 9

De video's waren heel duidelijk. Echt een aanrader.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Sverre Bouwens: Rapportcijfer: 8

De SPSS-video's waren uitgebreid. Heldere uitleg, waarbij stap voor stap theorie werd besproken. Wellicht kunnen er oefententamens online komen en voorbeeldvragen beantwoord worden. SPSS is een lastig onderwerp voor sommige als je er geen affiniteit mee hebt.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Paul Mandigers: Rapportcijfer: 8

De video's waren handig voor het helder krijgen van wat te doen. Erg handig. Ze helpen je bij het oplossen van je probleem. Echt wel aan te bevelen.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Evelien Ten Braake: Rapportcijfer: 8

De video's waren erg duidelijk. Ze helpen je bij het oplossen van het probleem en zijn erg verhelderend voor een leek als ik. Ik heb een vraag gesteld in de Q&A en heb zeer snel feedback ontvangen.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Henk den Ouden in een persoonlijke mail:

Hartelijk dank voor uw bericht! Ik ben erg blij met de online videos! Bij vragen zal ik me tot u wenden! Een prachtig initiatief!

Kenniscentrum Hulp bij onderzoek

Anoniem: een 9 (video's over statistiek)

Het zijn duidelijke video's. Toch een paar slordigheden. In les 20 mbt Cramers V zijn een paar slides niet correct. De slides noemen Kendal tau, terwijl de les over Cramers V gaat. De nummering van de lessen loopt niet overal synchroon. Voorbeeld: bij Les 24 Cramers V staat op het beeldscherm Les 20.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Jackie Middeldorp gaf een 8 aan de video's over statistiek

Ja erg prettig . Ook aan het eind het resume! Geven een goed beeld van alles. Nu even laten bezinken

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Anna Wondergem: een dikke 8

Heel overzichtelijk, duidelijk en leerzaam.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Hugo Oortwijn: een 7

De video's helpen zeker als ik me afvraag welke toets ik moet gebruiken gegeven de situatie en geven mij het theoretisch kader, maar eigenlijk zou er in elke video een voorbeeld uitgewerkt moeten worden.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Mike: 9

Video's zijn erg duidelijk. Heeft mij geholpen snel weer mijn spss kennis op te frissen.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Kim Fierloos: Rapportcijfer: 8

De video's over methodologie waren heel duidelijk. Goed tempo. Veel informatie en compleet. Goede voorbeelden en makkelijk te volgen.

Kenniscentrum Hulp bij onderzoek

Daniëlle

Heldere instructie stap voor stap, ga je dan door de procedure heen. Foeke legt het met goede voorbeelden uit.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Frans Eilering: een 6

Had verwacht dat ik als beginner er door heen werd geholpen. Met name de standaard deviatie en de tabellen ging veel te snel. Niet aan te raden als beginner.


FZ: bij navraag bleek Frans niet verder te zijn gekomen dan de eerste video. Hij had liever veel meer voorbeelden gehad over de standaarddeviatie zodat hij dat goed kon begrijpen. Ik heb hem het geld teruggestort.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Olav Wagenaar: een 8

Voor een beginnend onderzoeker onmisbare stoomcursus.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Anoniem; gaf alleen een rapportcijfer: 9

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Anoniem, rapportcijfer 9

Ik vind de filmpjes en uitleg heel helder, duidelijk en overzichtelijk. Ben er heel blij mee. Heeft me enorm geholpen alles weer even op te frissen. Ik moet allen de vertaalslag nog maken naar mijn eigen onderzoek, wat ik nog wat lastig vind.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Lina: rapportcijfer 8 à 10

De video’s waren meer dan nuttig voor mij, ik kon nog een maand geleden letterlijk niets uitvoeren met SPSS, dankzij deze site kan ik heel wat berekeningen uitvoeren!

Ik vind het super dat zo een site bestaat voor de mensen die zware statistiek studeren. Ik zal deze nog heel vaak gebruiken in de toekomst! Bedankt.

Kenniscentrum Hulp bij onderzoek

Harry Morres

ik vind de video's leerzaam. Had ik ze maar eerder gevonden, zodat ik  meer video's had kunnen bekijken. Daar dacht ik gisteren nog aan, toen ik met de t-toets bezig was ter voorbereiding op mijn toets.

Hieronder een aantal spontane reacties van oudere datum:

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Danique:

Ik ben zeer blij dat ik de site heb gevonden, want de informatie in de video's is zeer gemakkelijk te volgen en zeer bruikbaar voor mijn masterscriptie.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Jeanette:

De tutorials en colleges die u aanbiedt, helpen mij heel goed om op een overzichtelijke manier door de lesstof te gaan.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Wijnzen:

Eindelijk iemand die het zo uit kan leggen dat het ook te begrijpen is. Duidelijke uitleg over welke toetsen er zijn en hoe deze werken. De analysemethoden worden stap voor stap uitgelegd zodat het goed te volgen is.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Petroesjka:

De video's zijn zeer nuttig. De uitleg is prettig.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Saskia:

De video’s geven een duidelijke, heldere en gestructureerde uitleg over het statistiek in de brede zins des woords maar dat het wordt compact gehouden (en daarmee heel overzichtelijk). Doordat de video’s elk een thema als apart thema behandelen is het erg makkelijk om bepaalde video’s later nog weer terug te zien.


En in een persoonlijk memorandum: "Bedankt voor de uitleg! Veel is me nu duidelijk. Ik ga met meer vertrouwen mijn tentamen in."

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Anoniem:

Prima video's. Duidelijke spreektaal. Mist alleen concrete voorbeelden en vooral oefenopdrachten of voorbeeld sav. bestanden. Misschien ook iets meer vertellen over de syntax.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Ruby:

Ik ben lid geworden aangezien ik mij goed wilde voorbereiden op mijn tentamen. Tot nu toe kan ik alles vinden en vind ik de filmpjes erg informatief.

Ik ben blij met mijn abonnement. Mocht ik ergens tegenaan lopen dan zal ik u dat laten weten.


En een paar weken later:

Ik wilde je laten weten dat ik het tentamen met gemak heb behaald met behulp van de door u gemaakte video's.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Tessi:

Middels dit mailtje wilde ik even laten weten dat ik veel baat heb gehad bij de uitleg in de video's, erg prettig.

Mijn masterthesis is inmiddels ingeleverd :)

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Annette:

Het laatste vak dat ik nog moet (wil) halen, is statistiek. Ik schuif het telkens voor mij uit, omdat ik bang ben dat ik het allemaal niet ga snappen. Vroeger was ik ook geen ster met rekenen/ wiskunde, denk ik dan. Maar met deze duidelijke video, in rustig tempo uitgelegd, heb ik er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen. Bedankt voor het vele en goede werk!

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Anouk:

Ik vind de video's erg fijn. Ze zijn duidelijk en per onderwerp waardoor ze niet te lang zijn.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Chen:

Na een dagje online video’s bekijken beheers je gelijk alle basiskennis van SPSS. En na een paar tips van Foeke kan ik eindelijk weer verder gaan met mijn onderzoek. Bedankt
Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Josianne:

Beste Foeke,

Dank je wel voor je video. De onderzoeksvraag is onderdeel van een cursus die ik geef. Ik heb het zelf nooit zo eenvoudig en gestructureerd kunnen uitleggen. Mijn studenten geef ik steeds je www.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Manuela:

Tijdens de statistiek lessen op school zie ik door de bomen het bos niet meer, ze gaan heel snel door de ingewikkelde stof van SPSS. Over 2 weken heb ik een tentamen en door uw video’s waarin u op een leuke en duidelijke manier uitleg geeft heb ik meer vertrouwen om mijn tentamen te gaan halen. Alvast bedankt hiervoor.

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Marco:

Ik heb de video’s van uw site doorgenomen. Zeer informatief en leerzaam.
Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Margareta:

Dankzij deze video's haalde ik een 8,2. Mijn hoogste cijfer tot nu toe!

Hulp bij Onderzoek, Statistiek en SPSS

Ralph:

Dankzij de instructievideo was het heel gemakkelijk om te werken met SPSS.

Hulp bij Onderzoek, Statistieken SPSS

Maurice:

Onvoorstelbaar hoe toegankelijk SPSS ineens wordt
Hulp bij Onderzoek, Statistieken SPSS

Conrad:

Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om je complimenteren met je site. Ik vind Het Online woordenboek zeer overzichtelijk en ook zeer gebruiksvriendelijk.


Wat mij vooral aanspreekt, is het laagdrempelig karakter. Je biedt de informatie aan met open en direct taalgebruik waardoor onderzoekstechniek beter behapbaar wordt. Dit is, in aansluiting op de overzichtelijkheid, uitnodigend voor de gebruiker om rustig te kunnen afwegen wat het beste past bij het ontwerp voor haar of zijn onderzoek.


Aanbeveling kenniscentrum Hulp bij Onderzoek


Je kunt stellen dat alle informatie ook te vinden is via Google, toch? Dat klopt. Maar het kost je vaak erg veel tijd om die informatie te vinden en vaak past die informatie niet op jouw situatie. Veel studenten raken zelfs helemaal in de war en komen er niet meer uit.


Als ze dan onze video’s bekijken, slaken ze een zucht van verlichting. Hèhè, eindelijk iemand die het helder uitlegt.

Hulp bij Onderzoek Statistiek en SPSS

Studeren is een investering in je zelf.

Met onze hulp ga je als een speer door je onderzoek.