Scriptiestress? Nergens voor nodig!
Kies voor professionele begeleiding

Page content

Hulp bij Data Analyse

Foto van Foeke van der ZeeVelen hebben moeite met het analyseren van hun data met SPSS. Je bent heus niet de enige. Ik werk al ruim 30 jaar met SPSS en geef sinds een paar jaar persoonlijke hulp bij data analyse. Samen doorlopen we de uit te voeren analyses zodat je begrijpt wat er gebeurt. Ondertussen mag je me alles vragen wat je maar wilt en geef ik jou een eerlijk antwoord.

 

Persoonlijke hulp bij data analyse

Mijn hulp ziet er normaal gesproken zo uit:
1) we maken een afspraak voor een consult (langskomen of via internet);
2) je stuurt me je dataset en je hypothesen of conceptueel model zodat ik me kan voorbereiden;
3) tijdens het consult voer jij de analyses uit op jouw pc/laptop. Ik vertel je op welke buttons je moet klikken en wat er op het beeldscherm verschijnt.

Hulp bij Data Analyse
Het voordeel van deze werkwijze is dat jij leert met SPSS om te gaan. Daardoor ben je daardoor beter in staat een goed verslag te schrijven en kun je eventuele aanvullende analyses zelf uitvoeren.

Voor alle duidelijkheid, er zijn ook mensen die ik niet help. Zo maak ik geen huiswerkopdrachten, verricht ik (een enkele uitzondering daargelaten) nooit alle analyses alleen, en als ik vind dat het onderzoek te slecht is opgesteld om er iets van te maken help ik je ook niet. Ik schrijf ook geen onderzoeksverslag, want in dat verslag moet je juist laten zien dat je onderzoeksvaardigheden beheerst.

Hoeveel tijd hebben we nodig? 2 uur?

Dat is moeilijk te zeggen, want dat is afhankelijk van een groot aantal factoren. Om je toch een indicatie te geven: gemiddeld genomen duren de consulten ongeveer 2 uur. Soms is dan alles geanalyseerd en soms spreken we af voor een vervolg. Denk je meer tijd nodig te hebben voor hulp bij data analyse of wil je ook begeleiding bij andere onderdelen van je onderzoekstraject, kies dan voor een 5- of een 10-uren kaart. Dan krijg je korting.

Communicatiemiddelen

Het liefst help ik je via GoToMeeting. Dat is een programma dat vergelijkbaar is met Skype. Het is oorspronkelijk ontwikkeld als een techniek voor vergaderen tussen managers op verschillende locaties (op de wereldbol). Het is doorgaans van betere kwaliteit dan Skype. Bovendien kan ik je laten meekijken op mijn beeldscherm zodat ik je dingen uit aanleggen, maar ik kan ook - na toestemming van jou - meekijken op jouw beeldscherm zodat ik zie wat jij doet.

Waar ter wereld je ook bent, mijn hulp bij data analyse kan ik altijd geven. Degene die het verst van mij om hulp vroeg, zat in Australië. Een andere ver-weg-wonende persoon zat op de Nederlandse Antillen. Met GoToMeeting is dat allemaal geen probleem.

Als je langs wilt komen, mag dat ook, maar ik woon in Groningen en velen vinden dat te ver weg. Met GoToMeeting werkt mijn hulp net zo goed en kan ik je helpen op het moment dat het jou uitkomt.
Hulp bij Data analyse

Hoeveel kost mijn hulp?

Mijn standaard uurtarief is € 80,-. Studenten krijgen korting. Zij betalen slechts € 50,-- per uur. Er wordt per kwartier gerekend.
Je kunt ook kiezen voor een 5- of een 10-uren kaart. Die kun je inzetten voor het geval je denkt meer hulp nodig te hebben. Je krijgt 10% korting, maar dat is wel vooraf betalen.

Wanneer kun je bij mij terecht?

Mijn motto is: als iemand een probleem heeft en je kunt helpen, help dan direct. (Ook bij een huisarts moet je dagelijks terecht kunnen en niet pas volgende week.) Het kan zijn dat je op een ongelegen moment belt omdat ik midden in een consult zit. Er wordt dan een afspraak gemaakt waarop ik je terug kan bellen. Komt het gelegen, dan kunnen we kleine problemen direct oplossen. Hebben we meer tijd nodig dan maken we een afspraak zodat ik in alle rust met je mee kan denken. Als je niet op vrijdagmiddag belt, kun je vaak dezelfde week nog wel bij mij terecht voor hulp.

Aanbeveling van Yasemin over Hulp bij Data analyse

Soms heb ik het heel erg druk. (Ook een huisarts kan niet voorspellen hoeveel mensen van zijn praktijk er op die dag ziek worden.) Ik hanteer daarom ook het principe 'wie het eerst komt, die het eerst maalt' en 'vol is vol'. Degene met wie ik een afspraak heb gemaakt, gaat te allen tijde voor. En als het druk is, zou het zomaar kunnen zijn dat je toch een paar dagen tot een hele week moet wachten. Maak dus tijdig een afspraak. (NB Het heeft ook geen zin om een maand van te voren iets te reserveren. Je weet immers nooit wanneer je ziek wordt.)

Bel met Hulp bij OnderzoekTelefoon: 050 - 542 2163
Stuur een mail naar Hulp bij Onderzoek Mail: Hulp bij Onderzoek

Hulp bij Data Analyse

Wat zeggen anderen?

Lees wat anderen over de hulp van Foeke van der Zee schrijven >>> testimonia.

Meer weten over Foeke van der Zee? Surf naar Over Foeke van der Zee.